Испански военен самолет се разби, след като участва в парада

...
Испански военен самолет се разби, след като участва в парада
Коментари Харесай

Испански военен самолет се разби след парада за националния празник

Испански боен аероплан се разруши, откакто взе участие в парада в столицата Мадрид по случай националния празник на страната, заяви Франс прес, като се базира на представител на министерството на защитата.

Според първичната информация водачът не е съумял да катапултира и е умрял.
Самолетът се е разрушил покрай военновъздушната база " Лос Ланос ", покрай град Албасете, на 300 километра югоизточно от Мадрид.

Парадът се организира на фона на политическата рецесия след референдума за самостоятелност в Каталуня.

В парада, минал под мотото " Горди сме да бъдем испанци”, участваха 4000 военни, в това число от националната полиция и гражданската армия.

Дефилираха също 84 транспортни средства и 78 единици въздушна техника. Към празника се причислиха и 120 френски жандармеристи.

Парадът стартира с прекосяване на група самолети, които украсиха небето над Мадрид с цветовете на националното знаме. След това стартира въздушният церемониал.

Участваха самолети " Юрофайтър " и Ф-18, както и военно-транспортни хеликоптери " Чинук ".

Гражданите можеха да следят празничното шествие на големи екрани на столичните площади Пуерта дел сол и Колон. Много от тях бяха донесли испански знаменца в символ на поддръжка за страната, която претърпява най-голямата рецесия в демократичната си история.

Много балкони са украсени с червено-жълти флагове.

Повече от 100 обитаеми места в Каталуня обаче празникът да бъде работен ден.

Денят е неработен за цялото кралство. Сред градовете, решили да подценен празника, са Жирона, Бадалона, Берга.

По този метод локалните управляващи стачкуват против дейностите на чиновниците на реда на 1 октомври, когато се организира референдум за самостоятелност на Каталуния, считан от Мадрид за противозаконен.

Празникът увековечава ролята на страната в откриването на Америка. За публична дата на това събитие се счита 12 октомври 1492, когато мореплавателят Христофор Колумб, отпред на испанска експедиция в търсене на най-късия морски път до Индия, доближава остров Сан Салвадор.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР