Испански военен кораб пътува с пълна скорост към отвлечения български

...
Испански военен кораб пътува с пълна скорост към отвлечения български
Коментари Харесай

Няма опасност за екипажа на българския кораб, отвлечен край Йемен

Испански боен транспортен съд пътува с цялостна скорост към отвлечения български кораб „ Руен “. Корабът на Български морски флот бе похитен край Йемен. На борда му се намират осем българи, девет жители на Минямар и един на Ангола. Според българските управляващи за екипажа няма заплаха.

Все още не е ясно дали корабът е отвлечен от морски пирати, или от бунтовници с политически цели.

Корабът пътува под малтийски байрак, само че е благосъстоятелност на БМФ. Той е бил взет на абордаж преди два дни. Веднага е задействана избавителна интервенция на военноморските сили на Европейски Съюз. Тя се споделя „ Аталанта “ и в нея взе участие боен транспортен съд на Испания, който е най-близо до българите.

Българските институции са се свързали с партньорски служби и дипломатически представители в района, търси се връзка с екипажа на Руен.

На 14 декември е получен сигнал за нахлуване от незнайни на 400 морски благи източно от Сукотра. Всички сили, които управляват района, са осведомени.

„ Трябва повече тишина, с цел да проведем договаряния. Все още има неизясненост по какъв начин ще се развият нещата през идващите два дни “, съобщи премиреът Дянков.

Семействата са осведомени.

От 19 ноември в плен на хутите са двама българи. Корабът им „ Галакси водач “ е някъде в Червено море.
Подкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР