Испански компании са инвестирали до момента в страната ни близо

...
Испански компании са инвестирали до момента в страната ни близо
Коментари Харесай

Испански компании са инвестирали в България близо 900 млн. евро


Испански компании са вложили досега в страната ни близо 900 млн. евро. Това стана ясно по време на среща сред министъра на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов  Никола Стоянов Никола Стоянов е роден през 1976 година в София.   Завършва „ Право “ в Софийския университет и държавния секретар на Министерство на промишлеността, търговията и туризма на Кралство Испания Ксиана Мендес. Те разискаха ограничения за поощряване на стокообмена и капиталовото съдействие сред двете страни.

„ Испания сигурно е една от страните в Европейския съюз, с които имаме максимален необработен капацитет “, акцентира министър Никола Стоянов  Никола Стоянов Никола Стоянов е роден през 1976 година в София.   Завършва „ Право “ в Софийския университет. По думите му една от стъпките за смяна на това е образуване на повече двустранни срещи сред бизнеса. Той благодари на испанското министерство за поддръжката в организирането на взаимния бизнес конгрес, в който през вчерашния ден се включиха десетки компании. Държавният секретар акцентира, че България е стратегически сътрудник с капацитет за съществено увеличение на икономическото съдействие. „ Знаем, че към този момент доста испански компании развиват бизнес в България и търсят благоприятни условия за увеличение на наличието си в страната ви “, сподели тя. В рамките на срещата Ксиана Мендес показа целите на идното испанско председателство на Съвета на Европейски Съюз, което стартира на 1 юли т.г.



Испанска компания ще влага 50 млн. евро в цех в България. Това стана ясно по време на среща на министър Никола Стоянов  Никола Стоянов Никола Стоянов е роден през 1976 година в София.   Завършва „ Право “ в Софийския университет с евентуални вложители от кралството. Компанията създава тръби за водния бранш и възнамерява да разкрие цех у нас, като продукцията да бъде осъществена в страните от Балканския район. По време на диалога стана ясно, че стратегическото състояние на страната е било съществена причина за взимане на решението, а вложителят към този момент е закупил терен у нас за своя план.

Най-голямата високотехнологична и иновационна компания в Испания – „ Индра “, търси благоприятни условия за нови планове в България. Това беше декларирано по време на визитата на икономическия министър в централата им в Мадрид. Те показаха своята активност в региона на превоза, въздушния трафик, защитата и нововъведенията. През годините са изпълнявали няколко плана в страната ни, само че имат интерес и към съдействие с български компании при присъединяване на интернационалните търгове и планове.

Испански компании от отбранителната промишленост имат интерес за съдействие с български сътрудници за осъществяване на взаимни планове по Европейския фонд за защита. Това разискаха на среща министър Никола Стоянов  Никола Стоянов Никола Стоянов е роден през 1976 година в София.   Завършва „ Право “ в Софийския университет и президента на Испанската софтуерна асоциация в бранш защита, сигурност, аеронавтика и космос TEDAE Рикардо Марти Флукса. Министър Стоянов насочи покана водещи испански компании от бранша да посетят страната и на място да се срещнат с опциите на българския военно-промишлен комплекс и да бъдат разисквани по-детайлно съответни сфери на партньорство.

В рамките на своята аудиенция в Мадрид министър Стоянов посети и седалището на „ Енагас “. Компанията към този момент 50 години е интернационален референт за създаване, поддръжка и ръководство на газови инфраструктури. По време на диалозите стана ясно, че те имат съответен интерес за реализацията на два плана в България, само че към момента са в проучвателна фаза и следва да посетят страната ни за детайлизиране на всички аспекти, касаещи бъдещите им проекти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР