Испанската полиция съобщи, че е разбила група за трафик на

...
Испанската полиция съобщи, че е разбила група за трафик на
Коментари Харесай

Наркотрафиканти симулирали нападения на косатки

Испанската полиция заяви, че е разрушила група за трафик на опиати, която е симулирала повреди на лодки и даже набези на косатки, с цел да стигне пристанища и да извърши контрабанда на хашиш.

След като натоварели опиатите в кабините на ветроходни лодки на мароканския бряг, достигайки в испански води, трафикантите твърдели, че са станали жертви на щета или случай.



След това бреговата защита теглела лодките към андалуските пристанища в Южна Испания, където опиатите били разтоварвани лека-полека и складирани в укритие в очакване да бъдат препратени в чужбина.

Една от лодките, употребявани от групата, хвърлила котва в пристанището Барбате, на към петдесет километра от Кадис, откакто декларирала, че е "станала жертва на нахлуване от косатки, до момента в който пресичала Гибралтарския пролив ", заяви полицията.

Разследването е почнало през лятото на 2021 година, когато лодката с няколко души на борда, за които се знае, че имат престъпни досиета, свързани с трафик на опиати, е видяна да прави "подозрителни придвижвания " в морето.



В рамките на следствието са задържани двама души и са конфискувани 172 кг опиати, както и над 63 000 евро.

През септември 2020 година Испания краткотрайно забрани плаването с ветроходни лодки в част от северозападното си крайбрежие след към 50 набези на косатки.

Косатките доближават тегло до шест тона и дължина от съвсем 10 метра.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР