Испанската компания Gestamp North Europe Services възнамерява да инвестира 23,5

...
Испанската компания Gestamp North Europe Services възнамерява да инвестира 23,5
Коментари Харесай

Gestamp иска да инвестира 23.5 млн. лв. в българския бизнес на Viohalco

Испанската компания Gestamp North Europe Services има намерение да влага 23,5 милиона лв. в придобиването на дялово присъединяване в българския бизнес на белгийския производител на алуминиеви профили Viohalco, оповестява SeeNews.

Фирмата Gestamp възнамерява да придобие дялово присъединяване в индиректно притежаваните от Viohalco предприятия "Етем Аутомотив България " и "Етем Алуминиум Екстружънс " посредством увеличение на капитала на двете компании, съгласно документи в българския търговски указател. "Етем Аутомотив България " и "Етем Алуминиум Екстружънс " бяха отделени предишния месец от "Етем България " - напълно притежавано дъщерно сдружение на Viohalco. Те са дейни в производството на екструдирани алуминиеви профили и спомагателната обработка на алуминиеви профили за автомобилната промишленост в тях.

Капиталът на "Етем Алуминиум Екстружънс " ще бъде повишен с 18.58 млн. лева до 37.92 млн. лева, а капиталът на "Етем Аутомотив България " ще бъде повишен с 4.89 млн. лева до 9.59 млн. лева След нарастването на капитала, основаната в Испания Gestamp North Europe Services ще управлява 49% дял в "Етем Алуминиум Екстружънс " и 51% от "Етем Аутомотив България ", съгласно прогнозите на SeeNews.

По-рано тази година от Viohalco обявиха, че "Етем България " ще сътвори две взаимни предприятия с Gestamp, които ще се концентрират върху екструдирането и обработката на алуминиеви профили за автомобилната промишленост. През идващите три години ще бъде осъществена капиталова стратегия от към 30 милиона евро за инсталиране на нова екструзионна линия и обвързваните с нея машини за по-нататъшна обработка на алуминиеви профили в България, прибавиха тогава от испанската компания.

Производствената база на "Етем България " надвишава 35 000 тона годишно.

Viohalco е белгийска холдингова компания, а нейните дъщерни сдружения са профилирани в производството на произведения от алуминий, мед, кабели, стомана и стоманени тръби. Със своите индустриални мощности в Гърция, България, Румъния, Русия, Австралия, Северна Македония, Турция, Обединеното кралство и Холандия, фирмите Viohalco дружно генерират годишен доход от 3,7 милиарда евро.

Gestamp Automocion се концентрира върху проектирането, създаването и производството на железни съставни елементи и структурни системи за автомобилната промишленост. Портфолиото на продуктите на компанията включва кожени панели, градивни и корпусни съставни елементи, шаси, брони и напречни греди на таблото. Сред клиентите му са Volkswagen, Renault-Nissan, PSA, Daimler, General Motors и BMW.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР