Испанската коледна лотария Ел Гордо“ раздаде 2,6 милиарда евро, предаде

...
Испанската коледна лотария Ел Гордо“ раздаде 2,6 милиарда евро, предаде
Коментари Харесай

Испанската коледна лотария „Ел Гордо“ раздаде 2,6 млрд. евро

Испанската коледна лотария „ Ел Гордо “ раздаде 2,6 милиарда евро, съобщи Асошиейтед прес. 

Късметлиите са притежателите на билети  с номер 88008, закупени за 20 евро, ще честват през днешния ден, откакто бяха изтеглени печелившите. Всеки от тях е спечелил 400 000 евро, или към 325 000 евро след облагане с налози, от огромната премия на великодушната коледна
лотария в Испания.

Хората в цялата страна включиха от рано сутринта през днешния ден тв приемници, радиа и интернет, когато децата от мадридското учебно заведение „ Сан Илдефонсо “, пеейки започнаха да афишират печелившите цифри в
лотарията.

Тази година извънредно известната
лотария раздаде общо 2,6 милиарда евро под формата на награди, като огромна част от тях са дребни облаги. Обикновено по улиците и в питейните заведения избухват празненства, на които печелившите отварят бутилки с пенливо вино, пеят и танцуват. 

Събитието се излъчва по националната телевизия от Кралския спектакъл в Мадрид.

Купуването и шерването на лотарийните билети в Испания, в навечерието на Коледа, е съществена традиция измежду фамилиите, приятелите, сътрудниците и в питейните заведения, спортните и обществените клубове. Печелившите цифри бяха изтеглени от деца от мадридското учебно заведение „ Сан Илдефонсо “. Те взеха топките с номерата на билетите и съответните им награди от две големи въртящи се сфери. Децата изпяха двете числа с темп, който е прочут на всички в Испания, отбелязва Българска телеграфна агенция.

В седмиците преди тегленето пред офисите на
лотарията се образуваха опашки, изключително пред тези, които в предишното са продавали печеливши билети. 

Испанската коледна
лотария, която се организира всяка година на 22 декември, се подрежда измежду най-щедрите в света във връзка с общата сума на премиите. Страната основава своята национална лотария като благотворителна организация през 1763 година по време на ръководството на крал Карлос III. По-късно задачата ѝ е да подкрепи държавната хазна. Тя подкрепя и няколко благотворителни организации. Печелившите в лотарията се теглят на 22 декември от 1812 г. 

Последвайте канала на

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР