Испанската футболна федерация се извини за действията на нейния отстранен

...
Испанската футболна федерация се извини за действията на нейния отстранен
Коментари Харесай

Испанската футболна федерация се дистанцира от шефа си

Испанската футболна федерация се извини за дейностите на нейния отхвърлен президент Луис Рубиалес.

46-годишният служител беше краткотрайно отхвърлен от всякаква футболна активност за 90 дни от управителния футболен орган ФИФА, до момента в който проверява държанието му на финала на Световното състезание за дами в Сидни предишния месец.

Рубиалес целуна полузащитника на Испания Джени Ермосо по устните по време на връчването на трофея, нещо, с което Ермосо сподели, че не е съгласна.

Рубиалес обаче отхвърли да подаде оставка. Сега краткотрайният президент на испанската федерация Педро Роча написа писмо, в което дистанцира организацията от дейностите на Рубиалес, заявявайки, че се срами от тях.

" Щетите, нанесени на испанския футбол, на испанския спорт, на испанското общество и полезностите на футбола и спорта като цяло, са големи ", се споделя в писмото на Роча.
 Върховният административен съд в Испания погна Рубиалес
Върховният административен съд в Испания погна Рубиалес

" Действията на господин Рубиалес не съставляват полезностите, защитавани от испанската федерация, нито полезностите на испанското общество като цяло.

Неговите дейности би трябвало да бъдат приписани само и единствено на него, защото той е единственият виновен за тези дейности пред обществото, пред спортните управителни органи и в случай че е използвано, пред правораздаването.

Изпитваме страдание и позор за болката и спомагателния стрес, които тази постъпка аргументи ", се споделя още в изказването на Педро Роча.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР