Испания ще изпрати още военна помощ на Украйна, за да

...
Испания ще изпрати още военна помощ на Украйна, за да
Коментари Харесай

Испания изпраща още военна помощ на Украйна

Испания ще изпрати още военна помощ на Украйна, с цел да поддържа битката ѝ против съветската експанзия, съобщи Анадолската организация.

В изказване на Министерството на защитата се споделя, че новият пакет помощ ще включва ракети за противовъздушна защита, бронирани машини, муниции, военни съветници, гориво и зимни облекла.

Испания до момента е изпълнявала уговорките си към законното право на украинския народ на защита, добави то.

Високопоставените лица в Мадрид потвърдиха уговорката си към битката на Киев, до момента в който Украйна отбелязваше своя Ден на независимостта и шестте месеца от войната с Русия, почнала през февруари.

" Днес Украйна е сърцето на Европа ", написа в Туитър испанският министър-председател Педро Санчес. " Свободата и демокрацията постоянно ще побеждават над принудата и насилието. Днес, както и преди шест месеца, Испания поддържа и постоянно ще поддържа украинския народ в битката му за отбрана на свободното и спокойно бъдеще. "

Испанският външен министър Хосе Мануел Албарес дефинира военната акция на Русия като " незаслужено и безпричинно навлизане ".

" Украинският народ и държавно управление се трансфораха в знак на опозиция и достолепие. Испания ще продължи да ги поддържа в отбраната на техния суверенитет, независимост и мир ", написа той в Туитър. /БГНЕС

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР