Испания ще играе шестия си полуфинал на европейско или световно

...
Испания ще играе шестия си полуфинал на европейско или световно
Коментари Харесай

Статистиката крещи – Испания никога не е отпадала на полуфинал на европейско или световно първенство

Испания ще играе шестия си полуфинал на европейско или международно състезание на 6 юли против Италия. Досега „ Ла Роха” не се е провалил в нито един от предходните полуфинали и, стигайки до тази фаза на шампионата, постоянно играе край.

Първият полуфинал, до който Испания стига, е през 1964 година в Мадрид и е извоюван от тима, воден от Хосе Виялонга. Тогава испанците побеждават Унгария на полуфинала и Съюз на съветските социалистически републики на финала (2-1) с помощта на головете на Переда и Марселиньо. Отнема 20 години, до момента в който отборът изиграва втория си полуфинал - през 1984 година Тогава възпитаниците на Мигел Муньос се класират с дузпи против Дания за еврофинала, който губят от Франция с 0:2.

Едва през 2008 година Испания изигра третия си полуфинал, когато победи Русия без проблеми и в последна сметка завоюва европейското състезание и финала против Германия с 1:0 с гол на Фернандо Торес. Две години по-късно, на Световното състезание през 2010 „ Ла Роха” победи Германия на полуфинала и завоюва Световната купа с гол на Иниеста против Холандия.

Последният полуфинал, в който Испания играе, е на Евро 2012, когато с дузпи завоюва против Португалия и мина през Италия на финала, газейки „ адзурите” с 4:0 с голове на Давид Силва, Жорди Алба, Фернандо Торес и Мата.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР