Испания ще дари на страните от Латинска Америка и Карибския

...
Испания ще дари на страните от Латинска Америка и Карибския
Коментари Харесай

Испания ще дари на Латинска Америка и Карибите ваксини срещу Covid-19

Испания ще подари на страните от Латинска Америка и Карибския район сред 5 и 10% от имунизациите против Covid-19, които ще получи през тази година. Това заяви министър председателят Педро Санчес при откриването на IV конгрес на CEAPI (КЕАПИ) - Consejo Empresarial Alianza por Iberoamérica - бизнес съвет, формиран от 140 президенти на най-големите ибероамерикански компании.

На конгреса, който продължава 2 дни участват авторитетни предприемачи и специалисти от района, които разискват обществената роля на фирмите им в страните и по какъв начин те като бизнес общество могат да оказват помощ за превъзмогване на пандемията от Covid-19.

„ Последиците в района са доста тревожни “, сподели министър председателят Педро Санчес. Според него не е обикновено в случай, че там живее единствено 9% от популацията на света, да образуват 30% от смъртните случаи в международен мащаб. „ Това е трагична цифра, която би трябвало да раздвижи съвестта на всички “, сподели Санчес и посочи, че отпадането на патентите „ единствено по себе си няма да е задоволително, с цел да подсигурява повсеместен достъп до ваксини “, по тази причина Испания e ангажирана с „ прехвърлянето на познания и технологии, увеличение на световното произвеждане на ваксини и ускорение на разпространяването им по целия свят “.

Той изрази удовлетворение от обстоятелството, че първите резултати от пилотния план на цифровия зелен документ, стартиран на 14 май, „ са позитивни “ и се надява той да проработи публично „ преди края на юни “. Това ще разреши както по-лесното напредване на хората, по този начин и съживяването на стопанската система.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР