Испания съкращава от 10 на 7 дни срока за карантиниране

...
Испания съкращава от 10 на 7 дни срока за карантиниране
Коментари Харесай

Испания съкращава на 7 дни карантината за заразени без симптоми

Испания редуцира от 10 на 7 дни периода за карантиниране след заразяване с ковид без признаци, съобщи ДПА, като се базира на здравното министерство в Мадрид.

Решението беше взето на вчерашната среща на здравни специалисти от централното и районните държавни управления.

Намаляването на периода се отнася също за неимунизирани, които позволяват, че може да са се заразили - да вземем за пример при контакт със инфектиран човек. В Испания от имунизираните, които са били в контакт със инфектиран с ковид, не се изисква да се самоизолират.

За редуциране на карантината настояха няколко от 17-те районни държавни управления, измежду които тези в Мадрид, Андалусия и Балеарските токсини.

Целта е да се предотврати спиране поради карантинирани чиновници на съществени услуги като болничните грижи или публичния превоз.

В Испания броят на новите случаи пораства бързо от седмици макар високото ниво на имунизация - към 80 %.

Броят на новите инфектирани на 100 000 поданици на седемдневна база неотдавна беше рекордно висок - 850 души, откакто в средата на октомври бе регистрирана най-ниската стойност за годината - 18 души.

Успокоително е, че съгласно здравните управляващи обстановката в испанските лечебни заведения като цяло остава под надзор.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР