Испания премахна визовите си изисквания за гражданите на Косово в

...
Испания премахна визовите си изисквания за гражданите на Косово в
Коментари Харесай

Испания премахва визите за пътници от Косово в подкрепа на балканската нация

Испания отстрани визовите си условия за жителите на Косово в ход, който поддържа европейските желания на балканската нация и поставя завършек на интервал на неизясненост по отношение на позицията на Мадрид.

„ В навечерието на 16-ата годишнина от (нашата) самостоятелност, Испания се причисли към страните от Европейски Съюз, които признават паспорта на Косово “, сподели Албин Курти, министър председателят на Косово, във Фейсбук в неделя.

Испания е най-голямата от петте членки на Европейски Съюз, които към момента не са признали Косово, позиция, обвързвана със личната й вътрешна битка със сепаратистите в Каталуния и страната на баските. Гърция, Румъния, Словакия и Кипър се опълчват по сходен метод заради разколнически придвижвания или огромни етнически малцинства на тяхна територия, които не желаят да бъдат окуражени от балкански казус.

Мадрид стартира да ползва общоевропейско решение по отношение на безвизово пътешестване за Косово на 1 януари, само че испанското държавно управление даде да се разбере в понеделник, че неговата съпротива срещ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР