Испания потвърди първия случай на новия коронавирус 2019-nCoV, съобщава Ройтерс.По

...
Испания потвърди първия случай на новия коронавирус 2019-nCoV, съобщава Ройтерс.По
Коментари Харесай

Испания потвърди първия случай на новия коронавирус

Испания удостовери първия случай на новия ковид 2019-nCoV, оповестява Ройтерс.

По информация от испанското здравно министерство мъж е бил диагностициран с вируса на отдалечения остров Ла Гомера в Канарите. Мъжът е част от група от петима души, които са сложени под наблюдаване на острова и са изолирани. Те са били в контакт с немец, диагностициран с вируса.

Информацията бе публикувана малко откакто аероплан с 27 жители на страни от Европейски Съюз кацна в Мадрид от китайския гр. Ухан, който е епицентър на болестта. Никой от върнатите със самолета испанци не прояви признаци на вируса, само че ще бъдат сложени под карантина във военна болница в Мадрид за 14 дни. Четирима датски жители и един норвежец, също пътували със самолета, ще бъдат върнати в родните си страни.

Над 10 хиляди души са инфектирани, а над 250 души в Китай починаха в резултат на новия ковид. Случаите на болни са доказани в близо 20 страни, в това число Съединени американски щати, Англия и Германия. В четвъртък Световната здравна организация разгласи епидемията за интернационална изключителна обстановка.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Китайският ковид (59)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР