Испания победи Швейцария, за да се състезава на четвъртфиналите на Световното първенство за жени за първи път

...
Испания разби Швейцария с 5-1, за да стигне до четвъртфиналите
Коментари Харесай

Испания разби Швейцария с 5-1, за да стигне до четвъртфиналите на Световното първенство за жени за първи път в историята си в събота, като Япония и Норвегия се бориха да се присъединят към тях.

Айтана Бонмати изигра главната роля с гол и две асистенции пред 43 217 фенове в Идън Парк в Окланд, рекордна публика за футболен мач в Нова Зеландия.

Следва Испания ще се изправи срещу Холандия или Южна Африка.

Отборът на Хорхе Вилда беше победен с 4-0 от Япония в последния си мач от груповата фаза и треньорът каза, че поражението е „оставило следа“, от която отборът му ще се поучи.

Той беше верен на думата си. Испания надмина швейцарски отбор, който беше стигнал до 1/8-финалите, без да допусне гол, но сега все още никога не е печелил мач с директни елиминации на голям турнир.

Ранното откриване на Бонмати в 1/16-те в Окланд беше отменено от зрелищен автогол от Лая Кодина, но Алба Редондо възстанови преднината на Испания и Бонмати отбеляза отново, за да направи 3-1.

След това Кодина компенсира грешката си, като постигна четвърти гол за своя отбор преди почивката, а Дженифър Ермосо направи 5-1 във втория половина.

Петзвездното представяне оправда решението на Вилда да остави Алексия Путелас извън титулярния си състав.

Настоящият носител на Златната топка все още възстановява форма след сериозна контузия на коляното и все още може да играе ключова роля роля по-късно в турнира, но се появи епизодично от резервната скамейка в събота.

Путелас беше отстранен, тъй като Вилда отговори на тежкото поражение от Япония, като направи пет промени в своя състав.

По-късно в събота, Япония и Норвегия играят в Уелингтън за правото да се срещнат с Швеция или със Съединените щати в последните осмина.

Заедно с Англия и Швеция, Япония беше единственият друг отбор, който премина през груповата фаза със 100 процента резултат.

Те отбелязаха 11 гола в трите си мача и не допуснаха, което породи надежди у дома, че могат са на път да повторят успеха си с титлата от 2011 г.

„Не ни подценявайте“

Съединените щати, които досега не успяха да се справят с преследването си на безпрецедентна трета поредна титла от Световната купа, играят срещу Швеция в неделя в Мелбърн.

Той противопоставя двете най-високо класирани страни, останали в турнира след шоковото преждевременно отпадане на номер две в света Германия.

Швеция и САЩ са се срещали шест пъти преди на Световни първенства, но никога в фазите на директните елиминации.

Най-високо класираният САЩ спечели последната си среща за Световната купа с 2-0 през 2019 г. по пътя си към титлата, но номер три в света Швеция спечели с 3-0, когато се срещнаха последно на Олимпиадата в Токио.< p>„Това не е нещо, което гледам, исторически факти, аз съм вкоренен в настоящето“, каза треньорът на Швеция Петер Герхардсон в събота.

„Има много нови играчи и в двата състава, така че историята е по-малко важно.

„Това (Олимпиадата) беше преди две години, всичко зависи от физическата и психическа форма, в която се намираме сега“, добави той.

„Имам голямо доверие в отбора. Ние вярваме в това, вярваме, че можем победи."

В другата неделна среща от 1/8 на финала, вицешампионът от 2019 г. Холандия трябва да избегне да се превърне в последния топ отбор, който се измъква от по-нисък ранг противник.

Южна Африка, 54-та в свят, победи Италия с 3-2, за да грабне място в елиминациите, а победата над холандците би била още едно голямо разочарование.

"Вижте, бяхме подценявани толкова много пъти преди", каза треньорът на Южна Африка Дезире Елис в навечерието на играта.

"Мисля, че тази група показа, че нищо не може да застане на пътя им.

"Тази група показа, че когато чиповете са надолу, те могат да се изправят."

(AFP)

Източник: france24.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР