Испания обяви 15-дневно извънредно положение, след като вчера бяха регистрирани

...
Испания обяви 15-дневно извънредно положение, след като вчера бяха регистрирани
Коментари Харесай

В Италия пеят патриотични песни на балконите, в Испания - аплодират лекарите

Испания разгласи 15-дневно изключително състояние, откакто през вчерашния ден бяха регистрирани над 1500 нови случая на заразяване с ковид, а общият им брой надвишава 5700. Починалите са минимум 183, а на този декор пристигна новината, че брачната половинка на премиера Педро Санчес също е дала позитивна проба за COVID-19.

Жителите на страната ще могат да излизат единствено, с цел да вървят на работа или на доктор, да купуват артикули от първа нужда или при форсмажорни условия. В цялата страна стопират работата си всички предприятия, които не са от първа нужда. Подобна мярка към този момент е наложена в някои райони, в това число мадридския.

„ Разбира се, че ще можете да излизате на улицата, с цел да си купите храна, медикаменти, артикули от първа нужда, да изтеглите пари или да отидете в болница. Но не и с цел да отидете да вечеряте у другари “, сподели Санчес.

Нацията обаче показва взаимност - в интернет се появиха клипове, на които се вижда по какъв начин поданици на столицата приветстват от балконите си лекарите, мобилизирани до краен лимит в битката с ковид.

Ден по-рано италианци от цялата страна излязоха по балконите си и запяха патриотични песни, с цел да издигнат духа на фона на наложената национална обсада от тази седмица поради епидемията от ковид. В обществените мрежи бяха оповестени видеозаписи с пеещи хора, откакто министър председателят Джузепе Конте разгласи ограничавания, които безусловно стопираха всекидневието на жителите.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР