Испания няма да достави на Украйна танкове Леопард, които се

...
Испания няма да достави на Украйна танкове Леопард, които се
Коментари Харесай

Испания се отказа да праща танкове Леопард на Украйна. Били в окаяно състояние -

Испания няма да достави на Украйна танкове " Леопард ", които се намират във военната база в Сарагоса. Експертите споделят, че оборудването не е уместно за приложимост и е рисково за хората.

Според El Mundo, представена от УНИАН, испанската министърка на защитата Маргарита Роблес е направила такова изказване.

" Днес обмисляме всички благоприятни условия, само че към този момент мога да кажа, че (танковете) " Леопард ", които не са употребявани в Сарагоса от доста години, не могат да бъдат изпратени (за войната в Украйна), тъй като са в безусловно окаяно положение ", сподели Роблес.

Според Роблес страната й е направила съответните експертизи и е открила, че оборудването е негодно за приложимост. Танковете са рискови за хората, които ще ги употребяват на бойното поле. Поради това страната " не може да ги изпрати ", изяснява тя.

На 5 юни в медиите се появи информация за прехвърлянето на тежки оръжия от Испания в Украйна. Тя се отнасяше до зенитно-ракетни системи и разглобени танкове " Леопард " 2A4, припомня УНИАН.

Медиите оповестиха също, че Испания възнамерява да трансферира на страната 40 остарели бойни танка " Леопард " 2, създадени в Германия. Правителството на Федерална Република Германия обаче не разреши това да се случи.

Тази информация се появи на 11 юни, а месец по-късно медиите разгласиха друга вест, съгласно която Испания към момента се стреми да достави на Украйна " Леопард " 2A4 и гъсенични бронетранспортьори M113. Твърди се, че пакетът ще включва 10 единици от първия и 20 единици от втория. Доставката на цистерни обаче към този момент е анулирана.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР