Испания налага блокада на столицата Мадрид и предградията. Причината -

...
Испания налага блокада на столицата Мадрид и предградията. Причината -
Коментари Харесай

COVID-19: Испания налага блокада на столицата Мадрид и предградията

Испания постанова обсада на столицата Мадрид и предградията. Причината - високият брой случаи на COVID-19. Хората няма да имат право да напущат региона, с изключение на при последна нужда. Посетители от други елементи на страната също няма да бъдат допускани.

Правителството на Испания утвърди през вчерашния ден самодейност, която вкарва единни критерии за ограничение напредването на поданици на огромните градове за прекъсване на разпространяването на новия ковид , предадоха осведомителните организации.

Всички градове, в които разпространяването на ковид а надвишава 500 случая на 100 000 души население, ще бъдат изолирани, заяви министърът на опазването на здравето Салвадор Иля.

Ще бъде въведено ограничаване за събиране на най-много шест души на едно място. Кафенетата, питейните заведения и магазините ще работят до 23 ч., вместо до 1,00 ч., както е сега. Ще бъдат затворени парковете и спортните площадки.

В столицата Мадрид , в която живеят над три милиона души, има 735 случая на Covid-19 на 100 000 души население, което е едно от най-високите нива в Европа и е двойно по-високо от нивото на заболеваемост на национално равнище.

" Мадрид е специфичен, тъй като здравето на Мадрид е здравето на Испания. Заповедта ще бъде оповестена в формалния държавен вестник в идващите няколко дни ", добави Иля.

Регионалните управляващи в Мадрид обявиха обаче, че решението няма законова основа. В Испания решенията в опазването на здравето се вземат от областите. Пет от общо 17 области са отхвърлили критериите за ограничение напредването на хора, отбелязва Асошиейтед прес.
Регионалните управляващи в Мадрид към този момент постановиха местна карантина в 45 най-вече небогати квартала, напомня Ройтерс.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР