Испания има своето Ел Класико. Но в дългата и блестяща

...
Испания има своето Ел Класико. Но в дългата и блестяща
Коментари Харесай

Барса и Атлетик - абонати за финали

Испания има своето Ел Класико. Но в дългата и блестяща история на Атлетик също притегля мач, който се повтаря постоянно, изключително напоследък сред каталунците и лъвовете, освен това на финали. Всъщност двата отбора имат дълга история, откакто в никакъв случай не са изпадали от елита, което важи и за Реал (М). Днес двата отбора ще напишат нова глава в Севиля в разногласието за Суперкупата. Те ще се срещнат за тринадесети път в историята си в решителната борба за трофей, три от тях са точно за Суперкупата.
 Лионел Меси не е контузен, става дума за дискомфорт
Меси не е контузен, става дума за дискомфорт

Вчера Лео се приготвяше самостоятелно

През изданията от 1983 година и 2009 година трофеят отиде при Барса, до момента в който през 2015 година Атлетик завоюва. Това към този момент е и последната купа, появила се зад витрините на клубния музей в Билбао. Останалите девет финала сред баските и каталунците са за националния трофей. Атлетик ликува през 1902 година, 1932 година и 1984 година, до момента в който Барселона - през 1920 година, 1942 година, 1953 година, 2009 година, 2012 година и 2015 година

За лъвовете в Севиля ще бъде осмият край, за който са се класирали през последните единадесет години. Любопитно е, че те го реализират с пет разнообразни треньори, последният от тях е неотдавна поелият кормилото Марселино Гарсия Торал с помощта на успеха с 2:1 в четвъртък на полуфинала против Реал Мадрид. Преди астуриецът до финали изведоха Атлетик Хоакин Капарос (за Купата и Суперкупата през 2009 г.), Марсело Биелса (за Купата и Лига Европа през 2012 г.), Ернесто Валверде (за Купата и Суперкупата през 2015 г.) и Гаритано, откакто разногласието за Купата на краля за 2020 година против Реал Сосиедад към момента не се е състоял.
 Наполи избавя запаса на Барселона
Наполи избавя запаса на Барселона

Жунир Фирпо пред трансфер

Седем играчи от сегашния тим на баските ще се стремят да вдигнат втората си Суперкупа след тази, която завоюваха през август 2015 година, също против Барса. Де Маркос, Баленсиага, Лекуе, Гомес, Муниаин, Уилямс и Ерерин бяха част от този тим, който реализира последната публична купа, извоювана от Атлетик под управлението на Валверде, след зрелищно 4:0 на " Сан Мамес " в първия край, обезсмисляйки реванша (1:1).
 Нето подаде молба за трансфер
Нето подаде молба за трансфер

Иска да напусне Барселона

Де Маркос и Баленсиага, и двамата титуляри в полуфинала против Реал Мадрид и които евентуално ще започват и на " Ла Кортуха ", играха и в двата дуела против каталунците. В допълнение Лекуе се появи в заключителните минути на " Катедралата ", Ерерин бе авариен вратар, до момента в който Ибай Гомес не попадна в групата и за двата мача.

Тогава сериозна травма на коляното, която получи през април, попречи на Икер Муниаин да вземе присъединяване във финала. Той като сегашен капитан, при положение на победа, ще наследи Карлос Гурпеги, с цел да вдигне трофея. Иняки Уилямс също не игра поради травма в предсезонната подготовка в Съединени американски щати.

Авторът на двата гола в полуфинала против Реал (М) - Раул Гарсия, през 2015-а също беше част от червено-белите, но наварецът дойде от Атлетико (Мадрид) две седмици след спечелването на Суперкупата на 17 август.
 Меси виси до последно за финала
Меси виси до последно за финала

Аржентинецът през вчерашния ден тренира наедно със съотборниците си
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР