Испанецът Франсиско Лопес твърди, че именно той е този, който

...
Испанецът Франсиско Лопес твърди, че именно той е този, който
Коментари Харесай

Махат ВАР от футбола? Съд в Испания с огромно решение дали да се ползва системата

Испанецът Франсиско Лопес твърди, че точно той е този, който е основал системата VAR във футбола, откакто е показал плана на Министерството на образованието и културата в Испания през септември 1999-а година. Тогавашният му конспект и план се е наричал „ El Futbol del siglo XXI ” (Футболът на XXI-и век).

Откак системата беше внедрена за първи път през 2018-а година на Световното състезание в Русия измежду мъжкия футбол, Лопес твърди, че концепцията му е изплагиатствана от ФИФА. През годините испанецът се опитваше всеячески да признаят неговото откритие от ФИФА и Кралската испанска футболна федерация, само че без краен триумф.

След седем години битка, той взема решение да реалокира делото си в Търговския съд в Мадрид, където арбитър ще дефинира дали ВАР ще продължи да се употребява във футбола. Изслушването е планувано за вторник.

През 2018-а Лопес изпрати молба до RFEF и ФИФА да не употребяват системата, за което изиска отплата от 15 милиона евро, заявявайки, че разполага с всички доказателства, с цел да потвърди изобретението си. „ Преди години това откритие го направих за да оказва помощ на футбола. Сега „ не желая да имам общо с това “, защото виждам по какъв начин ФИФА работи в собствен личен интерес “, разяснява тогава той.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР