Ислямска държава (ИД) поема отговорността за терористичната атака срещу хотел

...
Ислямска държава (ИД) поема отговорността за терористичната атака срещу хотел
Коментари Харесай

“Ислямска държава“ пое отговорност за терористичната атака в хотел в Кабул

" Ислямска страна " (ИД) поема отговорността за терористичната офанзива против хотел в центъра на Кабул, известен измежду китайски предприемачи. Това заяви групировката в канала си в Телеграм, представена от Ройтерс.
Прочетете още
Групировката заяви, че двама от членовете ѝ " са атакували огромен хотел, посещаван от китайски дипломати и предприемачи в Кабул, където са задействали две взривни устройства, скрити в две чанти ", отбелязва Франс прес. Едното взривно устройство е било предопределено за тържество с присъединяване на китайски посетители, а другото за залата, където се намира рецепцията. Според изказването на ИД един от нападателите е хвърлил гранати против талибански бойци, които се пробвали да го арестуват, до момента в който другият задействал експлозивите, закрепени на порти в хотела, и е разкрил пукотевица против посетителите.

Най-малко трима нападатели са били убити, съобщи по-рано Ройтерс, като се базира на два талибански източника. Болницата за незабавна здравна помощ в Кабул заяви за 18 ранени при офанзивата.

Нападението се случи ден откакто китайският дипломат се срещна със заместник-министъра на външните работи на Афганистан, с цел да обсъдят въпроси, свързани със сигурността и да изиска да бъде обърнато повече внимание на защитата на китайското посолство.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР