Ислямист бе осъден на доживотен затвор във Великобритания за убийството

...
Ислямист бе осъден на доживотен затвор във Великобритания за убийството
Коментари Харесай

Ислямист с доживотен затвор за убийството на британски депутат

Ислямист бе наказан на пожизнен затвор във Англия за убийството на депутата Дейвид Еймс, съобщи Ройтерс.

Присъдата бе постановена от Централния углавен съд на Англия и Уелс. В понеделник той призна 26-годишния английски жител от сомалийски генезис Али Харби Али за отговорен за убийството на Дейвид Еймс, член на Камарата на общините от ръководещата Консервативна партия.

Присъдата не планува най-малък интервал, през който Али ще би трябвало да остане в пандиза. Освен това той в никакъв случай няма да получи право да подаде молба за освобождение, заяви телевизия Скай нюз.

В средата на октомври Еймс беше наръган 21 пъти с нож в черква, където бе на среща с гласоподаватели.

Али, който е наследник на някогашен медиен консултант на сомалийски експремиер, сподели, че дейностите му са били възмездие поради това, че 69-годишният английски народен представител реакционер и татко на пет деца е подкрепял въздушни офанзиви в Сирия.

Прокуратурата разказа Али като " предан, вманиачен и радикализиран ислямистки терорист ", въодушевен от групировката " Ислямска страна ".

Сп. „ Таймс “ показва, че съгласно английската контраразузнавателна работа МИ-5 той може би се е радикализирал независимо, като е изучавал материали, налични в интернет, а не под въздействие на съответен човек или група, която се занимава с рекрутиране на бъдещи терористи.

Али беше приет за отговорен по обвинявания в ликвидиране и подготовка на терористична офанзива. Присъдата му ще бъде оповестена на следващия ден.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР