Исламабад, Пакистан – Пет дни след общите избори в Пакистан

...
Исламабад, Пакистан – Пет дни след общите избори в Пакистан
Коментари Харесай

Избори в Пакистан: PTI се присъединява към религиозни партии, PPP подкрепя съперника PMLN

Исламабад, Пакистан – Пет дни след общите избори в Пакистан две противопоставящи се партии, Pakistan Tehreek-e-Insaf (PTI) и Пакистанската национална партия (PPP) разгласи проекти за сформиране на държавно управление – PTI се съюзява с религиозни партии, а PPP поддържа конкурентната Пакистанска мюсюлманска лига-Nawaz (PMLN).

Ръководството на PTI разгласи във вторник, че неговите самостоятелни претенденти ще се опитат да образуват федерално държавно управление и такова в провинция Пенджаб, като се причислят към коалиция с партията на малцинството Majlis-e-Wahdat-Muslimeen (MWM).

Партията също по този начин сподели, че нейните претенденти в провинция Khyber Pakhtunkhwa ще се съюзят с друга религиозна партия, Jamaat-e-Islami (JI), с цел да образуват държавно управление.

Изборите в четвъртък предоставиха разграничен мандат, като никоя партия не обезпечи болшинство в Националното заседание. Независими претенденти, свързани с PTI на хвърления в пандиза някогашен министър председател Имран Хан, завоюваха най-вече места. Но за...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР