Искра.бг разполага с допълнението към експертизата на вещите лица по

...
Искра.бг разполага с допълнението към експертизата на вещите лица по
Коментари Харесай

Само в Искра.бг: Какво съдържа допълнението към експертизата по делото за местните избори в Бургас?

Искра.бг разполага с допълнението към експертизата на движимостите лица по. Днес в Административния съд се организира третото съвещание по него, откакто на 7 декември то бе отсрочено. Тогава ответниците желаеха да се срещнат с експертизата , тъй като нямали време за това и съдът почете тяхното искане. 

Така чуването на движимостите лица, изготвили експертизата по делото, бе отсрочено за през днешния ден. Самото дело е невиждано и е формирано по тъжба на Константин Бачийски от „ Средна европейска класа “ /СЕК/. 

Допълнението към експертизата е подписано от шест от общо единадесет движимости лица с изключително мнение. В него категорично се показва, че съдът би трябвало да вземе това под внимание. 

В него се показва, че общото експертно умозаключение обобщава данните, които са обективирани в протоколите на всяка обособена тествана от движимостите лица Секционна изборна комисия . Те са систематизирани в специфична таблица . В нея се съдържат всички данни с изключение на тези, които са преписани от Централната изборна комисия /ЦИК/. Те отразяват данните от протоколите на хартия, съпоставят ги и в таблицата се показва, в случай че има разминавания с повторното броене на бюлетините от локалните избори в Бургас. 

От спомагателното мнение излиза наяве, че част от протоколите на секционните изборни комисии освен, че не са били подписани от виновните лица, само че въобще не са били подписани от никого . Това е било открито при следващата инспекция на протоколите, които са писани на ръка и данните от направената от движимостите лица таблица. 

В същото време движимостите лица са подписвали собственоръчно всеки един протокол , който е бил сверен. Това се е случвало при повторното преброяване на бюлетините, в което са взели участие. Подписвали са и съответните ремонти , в случай че са били открити такива. Това е основанието общото експертно умозаключение да бъде подписано с изключително мнение, излиза наяве още от допълнението към него, с което Искра.бг разполага. 

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР