Искате ли нещата във връзката ви да се развиват добре?

...
Искате ли нещата във връзката ви да се развиват добре?
Коментари Харесай

8 правила на мъдрата жена, които подобряват връзката

Искате ли нещата във връзката ви да се развиват добре? Това е изцяло допустимо, стига да се положат малко старания. Едно от основните условия е да демонстрираме мъдрост. Затова психолозите са избрали за нас 8 скъпи правила на мъдрата жена, спазването на които ще ни донесе единствено позитиви. Да забележим кои са те.

Мъдрата жена в никакъв случай не се състезава с мъжа

Тя се счита за негов другар и съдружник, а не за съперник. Не се потвърждава, карайки го да губи. Защото надали губещият ще обича своя „ победител “. Мъдрата жена има вяра, че всеки от двамата си има лично поле на изява, в което би трябвало да съумява, развивайки качествата си на своята територия.

Мъдрата жена дава на мъжа рационална независимост

Мъдростта на дамата се показва не в това да държи мъжа на верига, а да му оказва помощ да се развива. А за това се изисква персонална независимост.

Мъдрата жена не превъзпитава мъжа си

Само наивните дами могат да си въобразят, че човек, който към този момент е минал през някакво учебно заведение в живота, може да бъде превъзпитан. Промените можем да ги вършим единствено и само ние самите и никой не може да взема решение вместо нас. Насилствената интервенция в персоналния живот, опитите за цялостен надзор и угнетяване няма да доведат до нищо положително. А даже и от време на време да сработят, гордостта на дамата ще бъде задоволена, само че щастието във връзката ще изчезне вечно.

Мъдрата жена не се трогва от мнението на другите

Наоколо има доста хора, които желаят да дават препоръки, от време на време дори с най-хубави планове. Те обичат да споделят своя персонален опит, който, обаче, не постоянно е сполучлив или даже и да е по този начин, това е в съответна обстановка, при съответни условия.

Мъдра жена може да се вслушва в препоръките на близките, само че постоянно се управлява от личните си хрумвания и слуша вътрешния си глас.

Мъдрата жена не подценява личните си потребности

Саможертвата не носи благополучие. Благосъстоянието на околните ни зависи от нашето прочувственото положение, здравето и положителното въодушевление. Девизът на една мъдра жена е „ Гледай напред с позитивизъм и вяра “.

Мъдрата жена не се закача за дреболии

Никой не е ваксиниран от дребните ежедневни неприятности, само че не те дефинират дали животът ни е сполучлив. Мъдрата жена постоянно гледа световната картина и не разрешава на компликациите да провалят живота й.

Мъдрата жена обича себе си

Понякога това е по-важно даже от любовта на другите хора, която нормално е преходна. Мъдрата жена осъзнава своята уникалност и автентичност. Тя се вслушва в желанията си и, когато е допустимо, се пробва да ги удовлетвори.

Мъдрата жена заобикаля споровете

Тя схваща, че не истината се ражда в разногласия, в негодуванието и отхвърлянето. Мъдра жена в никакъв случай няма да подлага на критика колегата си пред други хора. Тя постоянно ще му даде поддръжката си. Разбира се, в случай че мисли, че той бърка, ще разиска нещата с него уединено, в спокойна конюнктура и ще му помогне да стигне до вярно решение.

Всички би трябвало да се стремим да бъдем мъдри дами!

 

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР