Искате ли да ви подскажа още една оставка? Представяте ли

...
Искате ли да ви подскажа още една оставка? Представяте ли
Коментари Харесай

Антон Станков: Възможен е вариант половината ВСС да подаде оставка 

Искате ли да ви подскажа още една оставка? Представяте ли си, в случай че половината Висш съдебен съвет подаде оставка сега? Възможно е и този вид. Това разяснява в ефира на предаването " България, Европа и светът на фокус " на Радио " Фокус " юрист Антон Станков, който е и някогашен правосъден министър.

Според него казусът е в Народното събрание и той доближава до правосъдната власт по доста нечовечен метод. " Държавата е в рецесия, тя е институционална и нямаше по какъв начин да не засегне и правосъдната власт. Виждаме, че Народното събрание няма воля да попълни Висш съдебен съвет. Конституционният съд не е запълнен. Това слага доста юридически въпроси. Кризата преди всичко е в Народното събрание. И оттова към този момент няма по какъв начин да не рефлектира върху правосъдната власт ", разяснява Станков.

По думите му в България политическите процеси са блокирани и липсва разговор. " Не си приказват, дуят перки ", изясни Станков.

Той е на мнение, че може да се приказва за дълбоки процеси: " Това ще е някакъв катарзис, ще има изчистване сигурно. Може би нещо се трансформира в политиката. Защото това, което се случва в правосъдната власт, постоянно е част от политиката в България ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР