Искате ли да живеете по-дълго? Просто добавете седемздравословни навика към

...
Искате ли да живеете по-дълго? Просто добавете седемздравословни навика към
Коментари Харесай

Искате да живеете по-дълго? Седем навика, които ще удължат живота ви

Искате ли да живеете по-дълго? Просто прибавете седемздравословни навика към живота си. Ако започнете да ги практикувате, можете да удължите живота си, съгласно ново изследване, анализиращо данни за ветерани от Съединени американски щати, написа.
Какви са тези вълшебен здравословни привички?
Нищо, за което да не сте чували и преди: спортувайте, хранете се здравословно, намалете напрежението, спете добре и създайте позитивни обществени взаимоотношения. От друга страна, не пушете, не пийте прекалено много и не се пристрастявайте към опиоидите.

Нищо, за което да не сте чували и преди: спортувайте, хранете се здравословно, намалете напрежението, спете добре и създайте позитивни обществени взаимоотношения. От друга страна, не пушете, не пийте прекалено много и не се пристрастявайте към опиоидите.
Навиците се надграждат един различен
Проучването преглежда метода на живот на близо 720 000 военни ветерани на възраст сред 40 и 99 години.

С повишаването на броя на измененията в метода на живот се усилват и изгодите, а продължителността му може да нарасне с близо четвърт век, оповестява CNN, цитирайки данните от изследването.

Вижте кои са седемтездравословни навика, които могат да удължат живота ви, класирани съгласно размера на приноса си към човешкото дългоденствие:
№ 1: Физическа интензивност
Според доста специалисти, това е един от най-сериозните фактори, подобряващи здравословното положение. Редовната физическа интензивност води до 46% спад на риска от гибел заради каквато и да е причина, спрямо неспортуващите.

Не би трябвало да се включвате в маратони или да се отдавате на рискови спортове – нужна е единствено лека до умерена физическа активност в границите на 7.5 часа седмично.
№ 2: Без опиоиди
Липсата на пристрастяване към опиоидие вторият най-съществен фактор за по-дълъг живот, намалявайки риска от ранна гибел с 38%, открива изследването. Това е сериозен проблем в Съединени американски щати, избран като национална „ незабавна обстановка за публичното здраве “.
№ 3: Без тютюнопушене
Ако не пушите, намалявате риска от гибел с 29%. Това обаче не важи, в случай че сте някогашен пушач. Въпреки това, прекъсването на цигарите във всеки един миг от живота носи огромни изгоди за здравето, споделят специалистите.
№ 4: Без стрес
Успешното ръководство на напрежението понижава ранната гибел с 22%.
№ 5: Растителна диета
Преминаването на растителна диета би повишило възможностите ви за по-дълъг живот с 21%, открива изследването. Но това не значи, че би трябвало да сте вегетарианец или веган.

Следването на здравословен растителен проект -като средиземноморската диета, основана на пълнозърнести храни и зеленолистни зеленчуци, е от основно значение.
№ 6: Без алкохол
Избягването на несъразмерния банкет на алкохол (повече от четири алкохолни питиета на ден) е различен табиет, намаляващ риска от гибел с 19%. Дори умерените пиячи обаче са изложени на риск, настояват други изследвания, така катовсяко количество алкохол може да бъде нездравословно.
№ 7: Добър нощен сън
Дефиниран като най-малко седем до девет часа на нощ без пробуждане, положителният нощен сън понижава възможностите за ранна гибел с 18%. Десетки изследвания свързват неприятния сън с нездравословни последствия за здравето, в това число преждевременна смъртност.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР