Искате ли да доживеете до правнуци? Последвайте няколко простички съвета,

...
Искате ли да доживеете до правнуци? Последвайте няколко простички съвета,
Коментари Харесай

Известна професорка сензационно пред в."Доктор": Може да живеем по 120 години, ако се спазват няколко простички съвета

Искате ли да доживеете до правнуци? Последвайте няколко простички съвета, разяснява съветският проф. Олга Шестова – претендент на биологическите науки, създател на книгата „ Възраст” в новия брой на в. " ДОКТОР ", който към този момент е на пазара.

- Проф. Шестова, какви са признаците на стареене, преди да се появят бръчките?
- Когато човек каже: към този момент съм остарял. Канят те да караш колело, а ти отговаряш: къде ти, към този момент и тежестта, и възрастта ми са други. Ето това е първият симптом за стареене. Въпреки че към този момент възрастовите граници се изместиха, по този начин да се каже. Ако преди няколко десетилетия 40-годишна жена се е считала за бабичка, в този момент към този момент по нормите на Световната здравна организация до 44 години приказваме за младост; до 59 – за зрялост; за напреднала възраст – до 74, и старческа, т.е. дълголетници – след 90 години.

- Как изяснява науката за какво в този момент изглеждаме по-млади от нашите майки на същата възраст?
- Науката не опонира на здравия разсъдък. Първо, ние живеем повече, тъй като станаха по-достъпни достиженията на медицината. Моето първо работно място беше Всесъюзният хематологичен теоретичен център. Тогава, преди 30 години, от левкоза можеха да оцелеят 35%, в този момент са 85% от болните.
Второ, започнахме да се храним по-добре. Говорят, че въздухът е неприятен, екологията също, както и ГМО. Всичко това са нелепости, плюсовете са повече от минусите. Качеството на продуктите пораства. Ние употребяваме по-чиста вода от нашите предшественици. Плюс

достиженията на козметиката

Нашите баби постоянно са работели на слънце, получавали са бръчки и пигментни петна. Ние в този момент носим шапки, мажем се със слънцезащитни кремове.

- Вие, учените, казвате, че човек може и би трябвало да живее до 120 години. Защо тъкмо тази цифра сте избрали?
- Ние се подчиняваме на общите физиологични закони. Вземаме животни от нашия клас: маймуни, делфини, слонове. Наблюдаваме тяхната възраст, когато доближат полова зряла възраст, и гледаме междинната дълготрайност на живота. Вземаме възрастта на индивида, когато той доближи полова зрялост. Умножаваме по междинния коефициент за дълготрайност на живота в клас млекопитаещи и получаваме 120-150 години. В взаимозависимост от изчисленията.

- От какво въпреки всичко стареем?
- Хронологичната възраст, която е записана в паспорта, не е биологичната възраст. Има проучвания, които потвърждават, че първата може да се разграничава от втората с 10-20 години. Например 38-годишен може да се окаже и на 28, и на 60. От генетиката зависи нещо, от външните фактори също, само че най-вече зависи от навиците, от метода на живот. Вслушвайте се повече в себе си. Например, не ви се желае да закусвате заран. Е, не се насилвайте да го вършиме.

- Постоянно се приказва, че захарта е отрова, солта и хлябът също… Какво да вършим тогава? Отговорът на проф. Шестова четете в най-полезния уебсайт Zdrave.to.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР