Искате ли да бъдете по-добър шеф? Ще ви споделя една

...
Искате ли да бъдете по-добър шеф? Ще ви споделя една
Коментари Харесай

Добрите думи, които всеки шеф трябва да използва

Искате ли да бъдете по-добър началник? Ще ви споделя една загадка, която би трябвало да стане общоизвестна за всички равнища на мениджмънт в една компания. Вместо непрекъснато да натяквате на вашите чиновници за нещата, които вършат по неверен метод, пробвайте да ги похвалите за нещата, с които се оправят добре.

Мотивирайте чиновниците си, като им кажете, че сте щастливи, че те са избрали да работят за вас и за компанията. Възползвайте се от техния капацитет, като ги насърчите да употребяват гениите си и да развиват своите умения.

Тази непрекъсната позитивна противоположна връзка, съчетана с градивни рецензии, ще ви трансформира в водач, който хората биха последвали.

Това са няколко изречения, които ще ви оказват помощ да спечелите лоялността и доверието на вашите чиновници.

1. „ Щастлив съм, че си част от моя екип “

Виждал съм от първа ръка позитивното влияние, което тези думи на поощрение могат да имат върху вашия екип. Честно казано, не е нужно да се връщам надалеч във времето или даже да напущам дома си, тъй като най-хубавата „ работа в екип “ постоянно е била с моята брачна половинка, с която съм женен от съвсем 30 години.

Наскоро преглеждахме налозите, които трябваше да изплатим, и тя бе подготвила лист със всички разноски и със сумата, която ще остане в нашата банкова сметка, откакто покрием всички разходи. Беше свършила страхотна работа и аз нямаше по какъв начин да не и го кажа.

Всички се нуждаем от сходно поощрение, тъй като всеки човек, с който работите, е огледало, което може да свети блестящо, когато се грижите за него, или да отразява отрицателното изображение, което вие зъдавате.

2. „ Имаш огромен потенциал… “

Като водач, една от най-важните ви функции е да помогнете на чиновниците си да се възползват от цялостния си капацитет. Освен че сте началник, вие сте и наблюдаващ. Страхотното при тази фраза е, че тя основава по-позитивна атмосфера на работното място, която предизвиква растежа и развиването. Както се досещате, нейната опция е отрицателна и токсична работна среда, а никой не желае да работи в такава.

3. „ Нека да разберем в какво си най-хубав... "

Хората желаят да правят работа, която да ги показва в най-хубавата им светлина. Когато един чиновник е претрупан с  нежелани, объркващи и недостъпни задания, той става трагичен и непроизводителен. За да избегнете сходни обстановки, би трябвало да станете сътрудник на вашите чиновници и да им помогнете да разпознават това нещо, което вършат по-добре от всеки различен.

4. „ Компанията е по-добра с помощта на теб “

Ако чиновниците ви непрекъснато имат възприятието, че могат да бъдат сменени, те няма да ви имат изключително доверие като началник и ще потърсят работно място, където да се усещат по-сигурно и умерено. Всички желаеме да бъдем ценени на работното си място и да знаем, че труда и напъните, които влагаме, са в действителност значими за компания.

5. „ Страхотен/а си! “

Последната фраза, която би трябвало да добавите към речника си като водач, може да се изрази както персонално, по този начин и по имейл. Казвайки тези две елементарни думи, вие показвате на вашия чиновник, че сте признателни за неговия труд, че оценявате работата му и че желаете той остане при вас.

 

Джон Брандън , колумнист за Inc.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР