Вторичният пазар на автомобили ще се успокои. Не очакваме нов

...
Вторичният пазар на автомобили ще се успокои. Не очакваме нов
Коментари Харесай

Очаква ли се скок в цените на коли втора ръка

Вторичният пазар на коли ще се успокои. Не чакаме нов сериозен скок на цените – най-вероятно те ще се задържат на сегашните си равнища и надали ще спаднат.

Това разяснява заместник-председателят на Асоциацията на вносителите на коли (АВА) в България Любомир Доросиев. По думите му автомобилната промишленост в Европа към момента продължава да се възвръща от ударите, нанесени от пандемията. 

" Ако по време на пандемията и малко след нея се сблъскахме със сериозна липса на нови коли, то през днешния ден проблемите са разнообразни. Автомобили има, за нови се чака по-малко, само че цените им са двойни. Ако един клиент в Западна Европа е плащал от бюджета си 700-800 евро на месец за нова кола, в този момент заплаща двойно повече. И това несъмнено не се връзва със сметките му ", уточни за Българска телеграфна агенция Доросиев. 

Въпреки по-високите цени на новите коли, доста от клиентите въпреки всичко ги избират. Според Любомир Доросиев повода е в това, че вторичният пазар страда от остра липса на " забавни оферти ".

Запитан допустимо ли е европейските производители да понижат цените на неупотребявани леки коли в близко бъдеще под натиска на китайските си съперници, Доросиев уточни:

" Проблем за китайските коли през днешния ден е неналичието на качество, отговарящо на европейските стандарти и условия на клиентите. За тях няма елементи. Моето мнение е, че още от следващата година Европа ще забрани вноса на коли от Китай. Единствената причина, заради която европейските автомобилни производители биха понижили цените, е неналичието на реализация на създаденото от тях – нещо, което към този момент следим в някаква степен ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР