Исканото удължаване на концесията на Холсим кариерни материали Пловдив за

...
Исканото удължаване на концесията на Холсим кариерни материали Пловдив за
Коментари Харесай

Кариерите над Белащица може пак да заработят: Холсим иска ...

Исканото удължение на концесията на " Холсим кариерни материали Пловдив " за рандеман на строителни материали над Белащица с 15 години още веднъж е на дневен ред в РИОСВ- Пловдив. Това излиза наяве от оповестена информация от екоинспекцията. Екоинспекцията би трябвало да се произнесе по отношение на допустимостта на капиталовото желание. Всичко това се случва дни, откакто поданици на Белащица блокираха пътя на камионите на двете кариери. Според локалните двете кариери не са прекратили активността си, макар че концесионните им контракти изтекоха. Стигна се и до напрежение, като на място дойде регионалният шеф на Пловдив, инспектори на Регионална инспекция за опазване на околната среда и екоминистърът.

От импортираната документи на " Холсим кариерни материали Пловдив " АД в РИОСВ-Пловдив излиза наяве, че декларираното искане за удължение на концесията с още 15 година е по отношение на наличните и оставащи ресурси към края на предоставената концесия от находището над Белащица. Ако договорът бъде продължен, се планува добиването на 840 000 тона ресурси. След привършване на добива ще се извърши техническа и биологична рекултивация. Предвижда се и рекултивация по време на употребата, пишат в капиталовото желание от " Холсим кариерни материали Пловдив ".

До дни от РИОСВ-Пловдив би трябвало да се произнесат по отношение на допустимостта на капиталовото желание на компанията. И дали би трябвало да се приготви Оценка на въздействието върху околната среда.

Свързани вести Обрат- съветниците в Раковски дадоха зелена светлина за кариерата на „ Холсим ” Развръзка след митингите: Екоинспекцията спря всевъзможен рандеман над Белащица Областният шеф от Белащица: Има нарушавания в кариерите, връчваме предписание
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР