Исканията на Районната прокуратура във Варна да бъдат взети мерки

...
Исканията на Районната прокуратура във Варна да бъдат взети мерки
Коментари Харесай

Ангел, Пресиян, Грегор и Димитър остават зад решетките след обирите във Варна

Исканията на Районната прокуратура във Варна да бъдат взети ограничения за неотклонение "Задържане под стража " по отношение на четирима млади мъже, обвинени за серия въоръжени грабежи, са били почетени през днешния ден от Варненския областен съд. До момента за период до 72 часа Ангел Д., Грегор Г., Пресиян В. и Димитър О. бяха арестувани с постановления на Районната прокуратура. Спрямо четиримата, единият от които е навършил пълноправие през декември 2017 година, прокуратурата е наложила възбрана да напущат рамките на България.
Ангел, Пресиян, Грегор и Димитър са били привлечени като обвинени за четири въоръжени грабежа във Варна - закононарушение по член 198, алинея 1 от Наказателен кодекс, осъществени като продължавано действие и в съучастничество. И при четирите действие в интервала от 12 до 31 януари тази година те употребявали оръжие.

Под опасност с револвер, при някои от грабежите и с палка, обвинените ограбили продавачи в денонощни магазини и снабдители на пица. Общата сума на ограбените пари е към 2000 лв..

Мъжете са арестувани при огромна профилирана полицейска интервенция във Варна в началото за 24 часа. Продължават процесуално-следствените дейности по документиране и доказване на цялостната незаконна активност.

Определенията на Варненския областен съд, с които са наложени най-тежките ограничения за процесуална насила - задържане под стража, подлежат на обжалване пред Варненския областен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР