Исканията на Български лекарски съюз (БЛС) за повишаване на цените

...
Исканията на Български лекарски съюз (БЛС) за повишаване на цените
Коментари Харесай

Лекарският съюз вече е доволен от предлаганите цени на клиничните пътеки за деца

Исканията на Български лекарски съюз (БЛС) за повишение на цените на редица клинични пътеки и най-много на тези в Педиатрията са изпълнени. Това показва БЛС в свое прессъобщение.
Лекарският съюз показва удовлетворение от написаното в плана на Анекса към Националния рамков контракт за медицинските действия сред НЗОК и БЛС, който към този момент е оповестен на формалната интернет страница на НЗОК.
Каква е смяната - всички клинични пътеки, които до този миг са общи за деца и възрастни, ще бъдат разграничени в обособен пакет и ще бъдат финансирани напълно като пакет " Педиатрия ". Това беше главно искане при митингите в СБАЛ " Проф. Иван Митев " (Педиатрията) в София.
1. Цените на клиничните пътеки, изпълнявани в клиники/отделения по " Педиатрия " в структури от трето равнище на подготвеност се усилват с 30%, а тези от първо и второ равнище на компетентост с 20%
2. Поради забележителните разноски за хирургично лекуване на деца, както и нуждата от по-продължително следене на положението на дребните пациенти, беше контрактувано нарастване с 50% на цените на следните клинични пътеки: КП 172, КП 174, КП 176, КП 178. Става въпрос за пътеки, свързани с хирургично лекуване - да вземем за пример интервенции на хранопровод, корем, тънки и дебели вътрешности и с друга степен на трудност.
Увеличението на цените на пътеките в региона на Пулмологията ще бъде с 10%, като там, където има разделяне на пътеки за деца и за възрастни, детските пътеки ще бъдат повишени с 20%.
Повишаване с 10% ще има и на цените на лечебни клинични пътеки, изпълнявани в отделения по " Вътрешни заболявания ", " Кардиология " и " Анестезиология и интензивно лекуване " от първо и второ равнище на подготвеност.
Увеличение от 20% е контрактувано в региона на " Инфекциозни заболявания ".
В поддръжка на демографската политика със 100 лева е увеличена цената на клинична пътека " Раждане " - от 750 на 850 лева
Проектът на Анекс към Националния рамков контракт за медицинските действия е оповестен на формалната интернет страница на НЗОК за 14-дневно публично разискване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР