Искането на Съвета за сигурност на ООН за 30-дневно примирие

...
Искането на Съвета за сигурност на ООН за 30-дневно примирие
Коментари Харесай

Турция отхвърля примирието на ООН за Сирия

Искането на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации за 30-дневно помирение в Сирия не се отнася за турската военна интервенция "Маслинова клонка " против кюрдския анклав в Африн, съобщи турският вицепремиер Бекир Боздаг, представен от организациите.

"Някои райони като Източната Гута са част от решението на Организация на обединените нации за преустановяване на огъня в Сирия, само че Африн не е един от тях. Решението няма да окаже въздействие върху нашата интервенция в региона ", сподели Боздаг. Той посочи, че Анкара даже счита да разгърне специфични полицейски сили като част от "новата борба " в петседмичната си акция против кюрдските милиции.

Агенция "Доган " заяви, че жандармерия и специфични елементи на полицията влизат в Африн за да вземат присъединяване в градски боеве и да обезопасяват обитаеми места, към този момент завладяни от турските сили. Повечето от по-големите градове в района на Африн, в това число самият град Африн, остават под контрола на кюрдските сили.

Френският президент Еманюел Макрон Еманюел Макрон е роден на 21 декември 1977 година в град Амиен. Той е... към профила съобщи в телефонен диалог с турския си сътрудник Реджеп Ердоган Реджеп Тайип Ердоган - турски политик и министър председател. Роден на 26 февруари... към профила, че препоръчаното от Организация на обединените нации преустановяване на огъня в Сирия би трябвало да бъде приложено в цялата страна, в това число и в региона Африн, оповестиха от френското президентство.

По заповед на съветския президент Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград,... към профила от през днешния ден в действие би трябвало да стартират "хуманитарни паузи " във въздушните удари по следения от джихадисти сирийски анклав Източна Гута, с цел да се заобикалят жертвите измежду цивилното население, заяви съветският министър на защитата Сергей Шойгу. Руският външен министър Сергей Лавров съобщи през вчерашния ден на конференция, че известията за хипотетична химическа офанзива против сирийските бунтовници в Източна Гута са "фалшиви вести ". "Вече има подправени истории в медиите, че в неделя е бил употребен хлор в Източна Гута, цитирайки анонимни хора, живеещи в Съединени американски щати ", сподели Лавров.

Дете умря и минимум 13 души изпитаха усложнения в дишането в село в района след подозираната химическа офанзива в неделя, оповестиха Сирийският център за правата на индивида и доктор, който лекувал засегнатите.

При нови удари през вчерашния ден са починали минимум 10 цивилни жители в Източна Гута, която се намира на изток от Дамаск.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР