Искането на медицинските сестри за възнаграждение в размер на две

...
Искането на медицинските сестри за възнаграждение в размер на две
Коментари Харесай

Ананиев: Сестрите искат по-високи заплати от тези на лекарите

" Искането на медицинските сестри за заплащане в размер на две минимални работни заплати ще надвиши главната заплата на лекарите, които работят в лечебните заведения. " Това съобщи здравният министър Кирил Ананиев пред бТВ.

Според него такова развиване може да докара до напрежение сред гилдиите на здравните служащи.

На 11 септември медицинските сестри стачкуваха, тъй като по думите им действителен резултат от отпуснатите 50 млн. лв. не се е усетил. По места заплатите им са били вдигнати с 20 - 100 лв., само че пък за отплата са им отнети спомагателните заплащания по клинични пътеки. Така всеобщо главните заплати остават под минимума от 950 лв., заложен в груповия трудов контракт.

" Министърът на опазването на здравето не усилва заплатите ", сподели Ананиев. Той уточни, че неговата работа е да сътвори правила, които да подсигуряват справедливото систематизиране на отпусканите от министерството средства в болничните заведения.

Медицинските сестри би трябвало да насочат своите претенции към управленията на лечебните заведения, с които са сключили трудови контракти и са техни работодатели, съобщи Ананиев. Според него това " не е прекачване на топката ", както го упрекват някои от протестиращите здравни служащи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР