Искане на австралийското правителство делото за визата на Новак Джокович

...
Искане на австралийското правителство делото за визата на Новак Джокович
Коментари Харесай

Съдът отхвърли искане на австралийското правителство делото на Джокович да бъде отложено

Искане на австралийското държавно управление делото за визата на Новак Джокович да бъде отсрочено с два дни бе отхвърлено от съда и съвещанието на съда ще бъде по стратегия в понеделник от 10:00 часа локално време (1:00 часа българско).

Властите са поискали делото да бъде отсрочено за сряда, само че молбата им не бе почетена. Организаторите на Откритото състезание на Австралия към този момент оповестиха, че би трябвало да знаят до вторник дали Джокович ще може да взе участие, тъй като тогава оформят окончателния лист с участници в шампионата. В събота юристите на международния номер 1 в тениса разкриха, че молбата му за здравно изключение за ваксина против Covid-19 се основава на обстоятелството, че.

На идващия ден обаче Джокович разгласява фрагменти в обществените мрежи от събитие на сръбските пощи, на което той участва, като не е ясно дали то се е състояло преди или след позитивната проба на тенисиста.

В същото време държавното управление на Австралия твърди, че изключение за скорошно превозване на болестта важи единствено за жители на Австралия. Дори и Джокович да завоюва утрешното дело, е допустимо да последва обжалване, което да забави процедурата и в последна сметка сърбинът да няма опция да пазят купата си в Мелбърн.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР