Искаме при преговорите с новото управление да имаме възможност да

...
Искаме при преговорите с новото управление да имаме възможност да
Коментари Харесай

Д-р Николова: Много пациенти идват и казват, че имат фалшиви сертификати, но искат да се ваксинират

" Искаме при договарянията с новото ръководство да имаме опция да излязат от предел проучванията за ковид. Извън предел е единствено PCR, всичко друго е в предел - рентген, диагностични проучвания. Пускаме и над лимита, със съзнанието, че можем да бъдем глобени ". Това съобщи доктор Гергана Николова, общопрактикуващ доктор, в студиото на " Денят онлайн ".

По думите й персоналните лекари са " за " да няма корист с имунизациите.

" Нямам умрял имунизиран и по статистика сме 4000 общопрактикуващи лекари. Не мисля, че ще има всеобщи инспекции от Министерство на вътрешните работи. Ще се търсят хора, които са били отвън страната, само че по същото време излиза, че са получили документ ", счита тя.

И добави, че доста органи и система се повреждат от коронавирус, по тази причина имунизацията е нужна.

" Много ни тежи, че имаше интервал, в който не поставяхме ваксини. Много късно се включихме във имунизацията. Ако бяхме почнали по-рано, щяхме да имаме по-голям триумф. Не можем да го извиним на здравното министерство ", акцентира лекарят. И заяви, че до 31 януари е продължен интервалът за имунизация против грип.

" Много пациенти идват и споделят, че имат подправени документи, само че желаят да се имунизират. Всяко решение, което ще докара до това да няма нереални имунизации, е добре ", уточни доктор Николова.

Относно разновидността Омикрон тя разясни, че карантинният интервал е доста по-къс, а развиването много по-бързо. " Ще има и хора с ваксини, които ще позитивират тестванията. Належащо е да се имунизират уязвимите групи, а тези с първа игла до момента в който не изработят антитела за 14 дни, ще бъдат в риск. Проветряване, отдалеченост и маски спомагат против Омикрон ", разяснява медикът.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР