Искаме оставката на зам.-министърът на културата Весела Кондакова. Поводът е

...
Искаме оставката на зам.-министърът на културата Весела Кондакова. Поводът е
Коментари Харесай

Възраждане искат оставката на зам.-министъра на културата Весела Кондакова

Искаме оставката на зам.-министърът на културата Весела Кондакова. Поводът е нейна откровена неистина, която изрече в Комисията по просвета. Това сподели в Народното събрание депутатът от „ Възраждане “ Цвета Галунова.

По думите и на 3 февруари Кондакова е декларирала, че ще се провиснал 41 млн. лева за читалищната активност, само че те по този начин и не бяха гласувани в бюджета.

На моя въпрос през днешния ден по какъв начин тези хора могат да разполагат с тези пари и по кое време ще доближат до тях. Нейният отговор беше, че не помни че има такова изявление, сподели още депутатът от " Възраждане ".

Галунова напомни изявлението на зам.-министър Кодакова от 3 февруари.

41 млн. лева, както няколко пъти оповестих е ресурсът, който ще се насочи към читалищата за планове, тъй като ние на първо място имаме отговорност към разходването на обществения запас. Това е голям запас, който се равнява на нарастването на 50%, означи Галунова.

Може да се кандидатства както за библиотечна активност, по този начин и за активност от всевъзможен темперамент. Смятам че този голям запас напълно скоро ще бъде разполагаем на читалищата.

В отговор на припомненото изявление, Кондаковова споделя, че депутатите не са поискали тези пари и по тази причина не са гласувани.

Моят въпрос е следният, гласуването на бюджета някаква форма на библия ли е? Поискай, с цел да ти се даде. Читалищата са входирали няколко претенции към Министерски съвет, по тази причина че желаят да им бъде увеличена дотацията. След като зам.-министър на културата декларира, че ще бъдат отпуснати 41 млн. лева за читалищата, то би следвало да бъдат заложени в държавния бюджет и да бъдат гласувани, добави още Галунова.

Кондакова сподели вие депутатите не сте си поискали и по тази причина не са гласувани. Читалищата са кодирали че желаят нарастване на дотациите. Такова гласоподаване няма. Отправи неистина, че такова нещо не се е случвало. След това обявини читалищата и депутатте, че не са предявили съответно искане, сподели още тя.

Ние от „ Възраждане “ считаме, че не е възможно да има сходни погрешни изказвания. Когато нещо се каже, би трябвало да се извърши. Трябва да застана зад думите си. Госпожа Кондакова не застана зад думите си, изрече откровени неистини и заради това ние и желаеме оставката, приключи Галунова.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР