Искаме мир, заяви германският канцлер Олаф Шолц, който прие тази

...
Искаме мир, заяви германският канцлер Олаф Шолц, който прие тази
Коментари Харесай

Германия заплаши Русия със сериозни последствия, ако нападне Украйна

" Искаме мир ", съобщи немският канцлер Олаф Шолц, който одобри довечера в Берлин президента на Латвия и министър председателите на Литва и Естония. Шолц заплаши Русия с доста съществени политически, стопански и стратегически последици, в случай че нападне Украйна. Силвия Петрова с детайлности:

Шолц съобщи още, че Германия и съдружниците й са подготвени за разговор с Москва, само че и че Русия не би трябвало да подценява решимостта на Запада да отговори на ескалация на руско-украинската рецесия. 

" Приемаме опасенията на съдружниците ни доста съществено ", добави немският канцлер.

Източна Европа ще се нуждае от засилено наличие на НАТО за обозримото бъдеще поради подбудената от Русия опасност за сигрността. Такъв беше пък коментарът на премиера на Латвия Кришянис Каринш. Колегите му от Естония и Литва желаеха Германия да води Европейския съюз и НАТО в актуалните спешни времена. 

" Деескалацията не може да идва под прицел и на за сметка на Украйна ", разяснява министър председателят на Естония Кая Калас.

Междувременно, Пентагонът заяви, че началниците на защитата на Съединени американски щати и на Беларус са провели телефонен диалог, с цел да бъдат избегнати неверни преценки по време на взаимните военни учения на Русия и Беларус. Минк удостовери, че диалогът се е провел, като добави, че е бил по самодейност на амерканската страна и акцентира, че са се обсъждали въпроси по сигурността.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР