Искаме да работим или за победа на Украйна, или за

...
Искаме да работим или за победа на Украйна, или за
Коментари Харесай

Макрон: Работим или за победа на Украйна, или за мир чрез преговори


" Искаме да работим или за победа на Украйна, или за реализиране на мир посредством договаряния при условия, които са допустими за Украйна ", сподели президентът на Франция Еманюел Макрон по време на речта си пред френските посланици, събрали се в Елисейския замък, съобщи Агенция Франс Прес.

Макрон отбрани продължаващите си дипломатически старания и телефонни диалози с съветския президент Владимир Путин след нашествието в Украйна.

Той сложи под въпрос решението на западните столици да затворят линиите за връзка с Кремъл.

" Работата на един посланик е да беседва с всички и изключително с хората, с които не сме съгласни ", сподели той в годишното си послание по въпросите на външната политика.

Макрон попита: " Кой желае Турция да бъде единствената международна мощ, която беседва с Русия?

“Не би трябвало да се поддаваме на никаква форма на неправилен морал, която би се пробвала да ни отслаби ", сподели той.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган, който е в сложни връзки с Макрон, се пробва да се изяви като медиатор във войната в Украйна, като се среща както с Путин, по този начин и с украинския президент Володимир Зеленски.

Макрон остава зает с дипломатическите си старания с Русия и след интервал на безмълвие беседва с съветския президент на 19 август. Разговорът беше концентриран върху сигурността в атомната електроцентрала в Запорожие.

Усилията на френския президент бяха подложени на рецензии от страна на съдружниците от НАТО, изключително в Източна Европа, които сложиха под въпрос изгодата от диалозите му с Путин.

По време на речта си Макрон жигосах нахлуването на Русия в Украйна като " империалистическа " война и настоя, че " не може да се разреши на Русия да завоюва войната ", заяви " Политико ".

Една от главните тематики в обширната тирада на Макрон пред посланиците в региона на външните работи беше, че светът от ден на ден рискува да се раздели на разнообразни блокове след нахлуването на Русия в Украйна и на фона на възходящото напрежение сред Вашингтон и Пекин.

Макрон акцентира, че " в никакъв случай не сме били подвластни от някоя международна мощ, постоянно сме запазвали своята самостоятелност, само че в този момент ще бъдем ли принудени да избираме.

" Не би трябвало да разрешаваме Европа да бъде разграничена от тази война. Европейското единение е от основно значение. Разделянето на Европа е една от задачите на Русия във войната ", сподели френският държавен глава.

Той се изрече в интерес на запазването на френската и европейската " самостоятелност " в борбата сред Съединени американски щати и Китай, с цел да се продължат полемиките по изменението на климата и районните въпроси.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР