Искаме 130 млн. евро от Европейската комисия, за да оборудваме

...
Искаме 130 млн. евро от Европейската комисия, за да оборудваме
Коментари Харесай

Какво иска Борисов от Европа за вируса

Искаме 130 млн. евро от Европейската комисия, с цел да оборудваме служителите на реда при тежка миграционна рецесия, в случай че има такава Раздават дезинфектанти на детските градини и школата Започват проби на новата молекула за лекуване на ковид
Премиерът Бойко Борисов ще взе участие в ексклузивен Европейски съвет, който ще се организира онлайн в 18 часа. В него ще вземат присъединяване както министър председатели и президенти от Европа, по този начин и членове на Европейския парламент и Европейската комисия. Това стана ясно преди началото на съвещанието на Министерски съвет. „ Ще желаяме 130 млн. евро от Европейската комисия, с цел да оборудваме служителите на реда при тежка миграционна рецесия, в случай че има. Ще търсим разновидности, в случай че може непосредствено да се поръча съоръжение от Германия. С водачите от Европейски Съюз ще обсъдим както миграционната рецесия, по този начин и обстановката с ковид ”, изясни министър председателят.

ВИЖ ОЩЕ: Не спазвате карантината – 1 г затвор

Борисов даде информация и за работата на българските институти по отношение на направата на маски.

ВИЖ ОЩЕ: 10 скъпи съвета по какъв начин да се спасим от ковид

„ В Българска академия на науките имаме разработки за приемане на нови материали, които могат да оказват помощ сега с възстановяване на качеството на направа на български защитни маски ”, заяви проф. Юлиан Ревалски.

ВИЖ ОЩЕ: Пораженията от ковид са за цялостен живот

Два български института създават планове за защитни маски. Един от тях се занимава и с приемането на дейни субстанции, които спомагат за предпазването от вируси. Нашите учени са разгледали няколко вида маски и са открили, че интензивният въглен може да се получи от костилки на кайсии, които всмукват бактерии. Разработката се финансира с 24 млн. лв. от страната и европейски стратегии.„ Когато водихме договарянията, се оказа, че нямаме деен въглен. В нашия институт са създали и го имат ”, изясни Борисов. Той подреди на Емил Караниколов и Кирил Ананиев да се договорят изискванията за произвеждане на подобен вид маски.

ВИЖ ОЩЕ: Правителството с изключителни ограничения поради ковид

София тех парк е включен да работи за решение на проблемите при тези сериозни обстановки. Представител на София тех парк съобщи, че работят с компании, които са създали молекула за лекуване на ковид.

ВИЖ ОЩЕ: Коронавирус! Ръкавици за светофари и асансьори

Започват първите стъпки за финансирането на този артикул. До края на годината, когато пуснат суперкомпютъра, ще могат да моделират тъкмо и да плануват всевъзможни сериозни обстановки. „ Надявам се от през днешния ден или на следващия ден да стартира производството на български защитни дрехи. Граничарите задържаха първия опит за далавера и контрабанда. 7 500 маски са пробвали да се изнесат от България. Границите най-много да се затегнат. Днес чакаме и защитните дрехи от Турия ”, заяви Борисов. Той изясни, че това е жест на другарство от страна на южната ни съседка, тъй като в страната има възбрана за експорт на такива артикули.

ВИЖ ОЩЕ: Борисов към министрите: Забранявам да си ходите от министерствата

„ Няма смисъл от нервност. Прави всичко това, с цел да са оптимално спокойни хората ”, добави министър председателят.

Министърът на образованието изясни, че на детските градини, учебните заведения и висшите образователни заведения ще се раздадат дезинфекциозни материали и препарати. Днес ще се организира среща с производители на дезинфектанти.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР