Искам да заявя, че отправените към мен обвинения, с пост

...
Искам да заявя, че отправените към мен обвинения, с пост
Коментари Харесай

Главният архитект на район Младост отговори на Фандъкова

Искам да заявя, че отправените към мен обвинявания, с пост във Facebook, от страна на госпожа Фандъкова, са погрешни. Издаденото на 20.05.2019 година позволение за градеж при бл. 401 в „ Младост “ е резултат от професионално осъществена работа, при съблюдаване на законоустановени процедури и периоди, по отношение на искане за издаване на такова позволение от страна на притежателите от 02.10.2018 година

Това се споделя в публична позиция на основния проектант на столичния регион "Младост " Стефан Стефанов във връзка поисканата му оставка от страна на кмета на София Йорданка Фандъкова. Публикуваме позицията на Стефанов без редакторска интервенция:

"От внасяне на капиталовия план до издаване на позволение за градеж са изтекли съвсем осем месеца. Съгласно чл.144, ал.3, т.1, капиталовите планове се утвърждават или се отхвърля одобряването им от способния орган в 14-дневен период от внасянето им, при направена оценка за сходство.

След разглеждане на капиталовия план и приложените документи бяха открити непълноти и забележки, за които на вложителя са изпращани няколкократно писма. След премахване на забележките капиталовият план е утвърден и е издадено позволение за градеж № 21/20.05.2019г.

Приблизително две седмици преди издаване на разрешението за градеж на оперативка в Районната администрация съм уведомил арх. Русев, кмет на община Младост, че всички забележки по плана са отстранени и следва издаване на позволение за градеж.

През 2017г. по самодейност на регион „ Младост “ са водени диалози за възможна подмяна с равносилен общински парцел, само че със заявление 04.10.2018г., притежателите на парцела декларират, че заради липса на резултат от договарянията в границите на една година, те не желаят парцела им да бъде заменян с различен и желаят осъществяване предвижданията на настоящия проект за парцела и изграждане на жилищна постройка. Така, че изказванието, че сега текат договаряния със притежателите е погрешно.

Тъй като освен не съм включен, само че и не съм осведомен за основаването и работата на работната група, образувана на 02.04.2019г., не съм имал информация за нейната работа и проекти за горепосочения парцел.

Заявявам напълно отговорно, че издавайки позволение за градеж съм спазил всички професионални и етични стандарти на работната позиция, която заемам. Всички дейности, отвън подхванатите от мен по процедурата, биха били незаконни. Убеден съм, че хармоничното развиване на градската среда не би трябвало да зависи от „ решения на парче “, провокирани от местни митинги, а от създаването на цялостна визия за региона.

Смятам, че думите „ провокация “ и „ бойкот “ не звучат нито професионално, нито политически грамотно, когато приказваме за разговор сред институции, по тази причина няма да ги разясня.

Отправяне на обвинявания без инспекция на обстоятелствата, явно е неприятно ПР-решение, кореспондиращо с подправена вест ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР