Искам да уверя всички българи, че няма да има задължителна

...
Искам да уверя всички българи, че няма да има задължителна
Коментари Харесай

Кирил Петков: Не трябва да ни е страх от ваксинацията, разчитам на вас

Искам да уверя всички българи, че няма да има наложителна имунизация, до момента в който съм министър председател, декларира министър председателят Кирил Петков във видео, оповестено във "Фейсбук " страницата на "Продължаваме Промяната ".

"Всички желаеме да няма ограничавания поради COVID-19, децата ни да вървят на учебно заведение, бизнесите ни да работят свободно, да няма персонални ограничавания като зеления документ. Но факт е, че сме на прага на петата вълна на COVID-19 ", показва Петков. Той отбелязва, че, за жалост към този момент 5000 кревати в лечебните заведения са заети единствено с новопостъпили, през вчерашния ден има 5500 новозаразени, 522-ма души са на интензивни кревати.



"Единственият метод да успеем да останем с минимални ограничавания е посредством имунизация ", декларира министър-председателят.

"Добрата вест е, че в последните три дни 100 000 избраха да се имунизират, единствено през вчерашния ден го направиха 35 хиляди, а към този момент има 2 милиона българи изцяло имунизирани ", напомня Кирил Петков.

"Не би трябвало да ни е боязън от имунизацията, може да попитате и вашия персонален доктор, че въз основата на нови научни данни, имунизацията е най-хубавата даже за хора със странични болести ", отбелязва той. "Ако успеем да стигнем 75% от българите да се имунизират, дружно ще успеем да не затворим стопанската система, учебните заведения и най-много да няма хора по стълбите на лечебните заведения ", споделя Петков.

По думите му изборът е на всеки един от нас и този избор би трябвало да остане свободен, само че този избор има резултат освен върху персоналното здраве, а и върху цялото общество.

"Само дружно можем да преодолеем тази поредна вълна, всеки от нас носи своята отговорност дали ще успеем да се оправим като страна ", акцентира министър председателят и приключва "Разчитам на вас! "
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР