Искам да уверя обществото, че ДАНС има изключително добре изграден

...
Искам да уверя обществото, че ДАНС има изключително добре изграден
Коментари Харесай

ДАНС за спецакцията: Това е изцяло наша разработка

Искам да уверя обществото, че ДАНС има извънредно добре построен механизъм за вътрешен надзор и ние не се колебаем да предприемем дейности, в това число против наши чиновници, без значение какво ни коства, с цел да можем да почистим структурите на Агенцията от детайли, които нямат място в нея. Това съобщи ръководителят на ДАНС Пламен Тончев.

Той съобщи, че създаването е напълно на ДАНС и на неговите сътрудници от Дирекция „ Вътрешна сигурност “.

„ След събраните данни от страна на Агенцията, ние сме уведомили в сряда следобяд прокуратурата. На база на нашите данни е формирано през вчерашния ден досъдебно произвеждане и са подхванати нужните дейности “, сподели Тончев.

Той уточни, че през вчерашния ден в Агенцията са били следователи от Националната следствена работа, на които те са дали в изискванията на Наказателно-процесуален кодекс компютърна техника.

„ Взети са ограничения въпросните наши чиновници, които са уличени в осъществяването на шпионска активност да не бъдат допускани до постройката на Агенцията. В момента те са отстранени от работа “, съобщи Тончев.

Спецпрокуратурата даде по-рано през днешния ден ексклузивен брифинг по отношение на акцията в ДАНС.

„ Спецпрокуратурата е образувала досъдебно произвеждане за шпионаж. Разследва се активността на двама чиновници на ДАНС и на един чиновник на министерство, което е друго от Министерство на вътрешните работи. След разбор на доказателствата от наблюдаващите прокурори ще бъде направена преценка дали има обосновано съмнение, че някое лице и направило закононарушения и ще бъде повдигнато обвинение”, съобщи представителят на Спецпрокуратурата Христо Кръстев. Той добави, че следва да се съберат доказателства, с цел да се реши дали да бъде упрекнат някой от тези трима души.

От Спецпрокуратурата отхвърлиха да дават информация от кое министерство е третият арестуван, с цел да не попречат на самото следствие.

„ Производството е формирано по член 104 и не е формирано за група “, сподели Кръстев.

На въпрос дали тримата са арестувани, представителят съобщи, че няма арестувани по реда на Закона за Министерство на вътрешните работи за период от 24 часа. „ Няма арестувани към сегашния миг, тъй като не са били налице законовите предпоставки за задържане на лицата “, изясни Христо Кръстев.

На въпрос на БГНЕС на какво равнище са работили двамата чиновници от ДАНС, представителят съобщи: „ На приблизително управително състояние в ДАНС, не са от висшето управление на организацията “.

Шпионажът е бил в интерес на Русия, посочи ръководителят на Спецпрокуратурата Валентина Маджарова. Информацията е била излъчена не при персонална среща, а посредством специфични начини – отдалечено.

Такива данни и доказателства по делото няма и не желая да разясня такива изказвания, съобщи Валентина Маджарова. Коментарът и бе по отношение на изказването на премиера Кирил Петков, който сподели, че има съветски сътрудници, които са работили особено против разбирателството сред България и районен съд Македония. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР