Искам да попитам защо продължаваме да сме дискриминирани по етнически

...
Искам да попитам защо продължаваме да сме дискриминирани по етнически
Коментари Харесай

Защо швейцарците ме дискриминират, че не съм ром

Искам да попитам за какво продължаваме да сме дискриминирани по етнически и породист симптом във връзка с ромите? Давам елементарен образец. Отивам на доктор при джипито. Там един ром ми споделя: А при нас в " Столипиново " прегледите са без пари. Преглеждат те и даже такса там не плащаш! Навсякъде ли е по този начин? - позаинтересувах се. И се оказа, че особено за братята роми имало " адаптиране ". И това " адаптиране " тече към този момент десетилетия и те отново не са се приспособили и си живеят в гетата.

Как в " Столипиново " имат гратис здравно обслужване?

Оказва се, че някаква швейцарска фондация им плащала сметките или нещо сходно. Било план по българо-швейцарска стратегия.

Друг образец на дискриминация - един българин в случай че отиде да кара курс за специалност, би трябвало да заплати. На мен ми желаеха 400 лв. за курс за огняр. И ги платих. А за ромите в " Столипиново " такива курсове са безвъзмездни. От къде на къде ще е гратис за тях? И с безвъзмездни курсове ли ще мъчат да ги приспособяват! Това е чиста сегрегация или расизъм - както желаете го наречете. Аз да заплащам медицински такси, а някой различен да му ги заплаща някаква фондация от чужбина. Казват, че това е целеустремено. В момента сме повдигнали въпроса за финансирането на партиите - от кого им се заплаща и какъв брой им се заплаща. А в тази ситуация с ромите от " Столипиново " приказваме за заплащане на етнически принцип. От къде на къде някой ще идва извън и ще ги учи да не си заплащат сметките!

Костадин Петров, пенсионер богослов
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР