Искам да попитам всички патриоти в този парламент: когато вървите

...
Искам да попитам всички патриоти в този парламент: когато вървите
Коментари Харесай

Петков: Време е да спрем с псевдонационализма, който прокарва чужди интереси

Искам да попитам всички патриоти в този парламент: когато вървите по ул. " Граф Игнатиев " и след това по бул. " Дондуков ", след това продължите по бул. " Цар Освободител " и по ул. " Московска " и се огледате в " Александър Невски " - какъв брой монументи на български царе има? Време е да спрем с псевдонационализма, който се шири в България, а действително прокарва непознати ползи.

Това съобщи съпредседателят на " Продължаваме промяната " и някогашен министър-председател Кирил Петков по време на първата си декларация на церемонията по откриването на 48-ото Народно заседание. Той се обърна и към всички в Народното събрание, които " назовават себе си евроатлантици " с думите:  " Няма по какъв начин да си евроатлантик, в случай че не уважаваш върховенството на закона, не държиш за работеща правосъдна система и за премахването на корупцията от всички етажи на властта. "

Петков сподели, че  " Продължаваме промяната "  са дали думата си да решат проблемите на хората и да почнат още веднъж " да редят " тази България, за която всички мечтаят.  Той разгласи, че в новия парламент Политическа партия ще възстановят работата си оттова, откъдето тя беше спряна, като градивна и предвидима съпротива.

" Ще се водим от два правилото: да оправдаем доверието на нашите гласоподаватели като осъществим своите предизборни обещания и да работим за решаването на същинските проблеми на всички българи ", съобщи някогашният министър председател. 

Кирил Петков съобщи, че за Политическа партия е приоритет равнището на конкурентноспособност на българския бизнес и че по тази причина те ще упорстват налозите да не се подвигат, а бюджетният недостиг да се увеличи на 3%, както и цената на тока да се държи на 200 лева мегават/час.

" Ще работим и за таван на цената на газа, за това прагът на регистрации по ДДС да се усили до 200 хиляди лв., приходите на възрастните хора да не престават да изпреварват инфлацията, минималната работна заплата (МРЗ) да бъде 860 лв., желаеме нова формулировка за енергийна беднотия и две цени за ток ", сподели той. 

Политическа партия също ще упорстват данъчният заем на младите фамилии да се вдигне с 50%, МРЗ на всички лекари да бъде 2000 лв., а на всички медицински сестри - 1500 лв., както и програмата за следучилищни занятия за спорт и изкуства да продължи.

Петков разгласи, че партията му ще поддържа всички сходни оферти, в случай че те идват от друга политическа мощ и че от Политическа партия още през днешния ден ще внесат законопроекта за КПКОНПИ с проверяващи функционалности. 

" Ще работим по ускоряването на план за механизъм за следствието на основния прокурор от самостоятелен арбитър. Ще продължим политиката за влизането на България в Шенген зоната, както и в Еврозоната от 2024 г. Ще работим по това България да бъде пълноправен член в Европейски Съюз и НАТО ", съобщи съпредседателят на Политическа партия. 

Кирил Петков подсети, че границите на всяка суверенна страна са неприкосновени и че по тази причина от Политическа партия призовават Русия да приключи противозаконната си окупация на Украйна, с цел да се възвърне мирът в Европа.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР