Искам да подчертая, че Северна Македония няма никакви териториални претенции

...
Искам да подчертая, че Северна Македония няма никакви териториални претенции
Коментари Харесай

Зоран Заев: Стига разправии, историята трябва да бъде нашият мост към бъдещето

" Искам да подчертая, че Северна Македония няма никакви териториални искания към България. Нямаме никакво желание да се намесваме и във вътрешните работи на България ". Това сподели довечера македонският министър председател пред локалната телевизия Телма. " Нямаме желание повдигаме и въпроса за малцинствата, тъй като този въпрос е организиран с интернационалното законодателство ", сподели още той, представен от БГНЕС.
Зоран Заев прикани българският министър председател Бойко Борисов да направи решителната крачка във връзка с Северна Македония, тъй като " той е другар и европейски политик ". " Тази крачка ще му донесе спомагателни точки, тъй като това е и европейския дневен ред ", сподели още той. " Този акт е неприятелски акт, само че България е наш другар. Аз имам вяра. Продължавам да назовавам Бойко Борисов мой брат. Блокадата нанесе доста болежка, само че договарянията ще продължат. Ние сме длъжни да преговаряме. Стига разправии... Историята би трябвало да бъде нашият мост към бъдещето ", акцентира Зоран Заев.
 Заев промени мнението си: Позицията на България е обидна за македонците Заев промени мнението си: Позицията на България е обидна за македонците
В Скопие през днешния ден министър председателят на Република Северна Македония Зоран Заев направи изказване, в което назова българското несъгласие за начало на прего...
По отношение на паметниците от Втората международна война той сподели следното: " Не може да написа върху тях: български фашистки окупатор. Няма подозрение, че Македония е била под фашистка окупация, само че в последна сметка в учебниците не пишеше, че е имало и сътрудници и от наша страна. Ако желаеме да построяваме другарство би трябвало да използваме европейски думи ", сподели още той.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР