Искам да отбележа, че усещането е, че демократичните процеси не

...
Искам да отбележа, че усещането е, че демократичните процеси не
Коментари Харесай

Служебният премиер Стефан Янев попита кой реди кабинета на ИТН

Искам да отбележа, че чувството е, че демократичните процеси не протичат по нормалната си политическа логичност. По мое мнение жителите имат право да знаят отговорите на няколко доста значими въпроса. На първо място - кой дефинира целите? Кой дефинира постовете в евентуалния нов кабинет в процеса на неговото съставяне?
Тези остри думи насочи служебният министър председател Стефан Янев преди съвещанието на кабинета.
Според него жителите би трябвало да знаят и по какъв начин се водят договарянията за поддръжка. И по какъв начин те ще доведат до устойчиво парламентарно болшинство.
Янев бе безапелационен, че е значимо връзката сред политическото посланичество и жителите да е ясна и ефикасна. Политическото говорене е оня предсказуем и нужен детайл, който в случай че не е резистентен, се санкционира от гласоподавателите, сподели още той.
Припомни, че при започване на юли е извършено изключително съвещание на Съвета по сигурност, където са установени редица дефицити в уредбата по водене на този съвет. В тази връзка назначихме две работни групи, които да създадат разбор на активността. Той ще бъде показан на груповия орган. Днешната ни задача е да приемем този разбор, а препоръчаните промени в Закона за действие на системата за национална сигурност ще бъдат оповестени за публично разискване, заяви министър председателят. Междуведомствена работна група ще предложи нов механизъм и евентуално разработване на нов закон за ръководство на рецесии.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР