Искам да кажа на всички, които се колебаят да помогнат

...
Искам да кажа на всички, които се колебаят да помогнат
Коментари Харесай

Кулеба след среща с БГ-депутати: Тези, които не ни помагат, подкрепят агресора Русия

Искам да кажа на всички, които се двоумят да оказват помощ на Украйна: тези, които не ни оказват помощ през днешния ден, оказват помощ на Русия, поддържат съветската експанзия и убийствата на наши жители. В това бе безапелационен украинският външен министър Дмитро Кулеба пред публицисти след срещата си с депутатите от парламентарната външна комисия.

Българското държавно управление и българският парламент знаят съвършено какви са настояванията на Украйна. Уважаваме политическата обстановка в България и оставяме на Народното събрание и държавното управление да решат по какъв начин и по кое време ще оказват помощ на Украйна, сподели той.

Когато си във война, се нуждаеш от всичко - от патрони до изтребители. Дадохме лист с претенции си на страните, България също го има. Уважаваме вътрешнополитическата обстановка в страната, само че желая да кажа на всички, които се двоумят да оказват помощ на Украйна: тези, които не ни оказват помощ през днешния ден, оказват помощ на Русия, поддържат съветската експанзия и убийствата на наши жители.

Доволен съм от срещите си. България направи доста за Украйна - за европейската ѝ интеграция, държи се доста добре с нашите бежанци, което надълбоко оценяваме, сподели той.
Има две оферти, импортирани от Демократична България и ГЕРБ, те ще бъдат разисквани в комисия. Това не е обсъждано в Министерския съвет, сподели външната ни министърка Теодора Генчовска за това по кое време ще се прегледа предлагането да се даде военна помощ на Украйна. Отказа обаче да разяснява дали Кулеба е повдигнал въпроса за военна помощ пред премиера Кирил Петков, тъй като това било среща сред двамата. Настоя, че тематиката не е обсъждата на срещата ѝ с Кулеба в Министерство на външните работи.

Генчовска описа, че на съвещанието на външната ни комисия преди минути с Кулеба, двете партии са показали предложенията си и пред него. Това обаче не бе доказано от шефката на външната комисия Венцислава Любенова, която разгласи, че не е повдиган въпросът за изпращане на оръжия.
Срещата мина сполучливо. Миналата седмица предложенията бяха върнати за уточняване на законови и механически детайлности, през днешния ден, в случай че бъдат импортирани, ще бъдат прегледани, сподели Любенова.

Представителите на Българска социалистическа партия - Кристиан Вигенин и Георги Михайлов пък закъсняха с близо 30 минути за срещата на външната комисия. А най-после Вигенин отхвърли коментар.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР