Искам да изразя нашата солидарност с народа на Украйна и

...
Искам да изразя нашата солидарност с народа на Украйна и
Коментари Харесай

Радев към Зеленски: Не приемам предоставянето на боеприпаси, защото и аз имам ясни отговорности

" Искам да изразя нашата взаимност с народа на Украйна и с жертвите от тази жестока война, която бушува и сега. Още в първия ден аз жигосах експанзията против вашата страна. В първите месеци България подаде ръка на хиляди жители на Украйна, и доста от тях не престават да бъдат под закрилата на българската страна. Бях прям с вас, декларацията е значима стъпка в развиването на връзките ни, само че не одобрявам даването на муниции, тъй като и аз като вас като президент имам ясни отговорности ". Това съобщи президентът Румен Радев, койтоприе президента на Украйна Володимир Зеленски на „ Дондуков “ 2.

Рискът за сигурността и мира в Европа пораства, в това число рискът от радиоактивно замърсяване, изясни Радев. Средата за сигурност е задоволително тревожна и в нашия район, още по-сериозно за всички нас е, че спорът се уголемява и придобива нови измерения, уточни още той. Българският президент се разгласи за поредни старания за деескалация на спора, преустановяване на огъня и намиране на решение посредством дипломация.

" Много съм признателен за това, че хората в България подслониха огромен брой украинци. Те схващат, че това не е спор, а война. Ако това е спор, то една страна няма да се напуща от милиони хора. Трябва да сложим точките, другояче някой различен ще ги сложи. Имаме това право, тъй като войната е на наша територия ",заяви от своя страна украинският президент Володимир Зеленски.

Това не е война за безсилие на света, а за избиването на украинци, изясни той. Ваше право е да не подкрепяте помощта за Украйна, само че съм уверен, че Украйна един ден ще бъде част от Европа, безапелационен беше Зеленски. По думите Путин няма да се успокои, до момента в който не ги избие.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР