Искам да благодаря на моя колега и приятел за гостоприемството,

...
Искам да благодаря на моя колега и приятел за гостоприемството,
Коментари Харесай

Радев: Съвместното пътуване е прекрасен повод за подновяване на диалога със Северна Македония

„ Искам да благодаря на моя сътрудник и другар за гостоприемството, въпреки и за напълно къса аудиенция и да споделя, че е прелестен мотив да подновим разговора сред нашите две страни на най-високо равнище и да заявим нашата обща воля за развиване на нашите връзки в дух на съдействие и другарство. ”
Това съобщи президентът на Република България пред публицисти на летището в Скопие, заяви специфичният сътрудник на БГНЕС Георги Пашкулев.
 Радев и Пендаровски дружно в Рим за среща с папата Радев и Пендаровски дружно в Рим за среща с папата
Президентът Румен Радев ще води българската делегация, която по традиция е приемна на визита от главата на Римокатолическата черква...
Българският държавен глава дружно с президента на районен съд Македония Стево Пендаровски отпътува за Рим, където двамата държавни ръководите ще отдадат дружно респект пред делото на светите братя Кирил и Методий.
Пендаровски, от своя страна съобщи, че е належащо да се възобнови доверието сред България и Северна Македония „ и като другари да беседваме и по най-трудните въпроси, които ни разделят сега ”. „ Надявам се, че това ще ни сближи ”, сподели той преди двамата президенти да отпътуват за Рим.
БГНЕС напомня, че от 26 до 28 май президентът Румен Радев е на посещаване във Ватикана и Италианската република. Президентът управлява българската делегация, която по традиция ще бъде прита от папа Франциск във връзка Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност – 24 май.
На 28 май президентът Румен Радев ще организира среща с италианския си сътрудник Серджо Матарела.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР